Categorie├źn

Service

Corona grijpt vliegensvlug om zich heen

Corona grijpt vliegensvlug om zich heen
Gezond

Corona grijpt vliegensvlug om zich heen

  • Redactie
  • 17-11-2021
  • Gezond
Corona grijpt vliegensvlug om zich heen
VLAARDINGEN - Een recordaantal nieuwe Coronabesmettingen wordt vandaag in Vlaardingen gemeld. Volgens het RIVM legden 116 inwoners van de stad een positieve test op het virus af bij een van de GGD-testpunten.

Het hoogste aantal dagelijkse nieuwe besmettingen in Vlaardingen lag op 92, vorig jaar oktober.

Gisteren werden er 83 positieve tests in Vlaardingen gemeld, maandag 45, zondag tien. In het weekend was er sprake van computerproblemen bij verwerking van de cijfers.

Afgelopen week werden in Vlaardingen 448 positieve Coronatests gemeld. Nog niet eerder lag dat aantal zo hoog. Gemeten naar 100.000 mensen gaat het om 602 besmettingen, genoeg om Vlaardingen op de kaart ook zwart te kleuren. Praktisch de hele Randstad, op enkele gemeenten na als Delft en Wassenaar, heeft ondertussen vijfhonderd besmettingen in de afgelopen week per honderdduizend inwoners of meer. Een week geleden werden er zeven dagen terugkijkend 290 Vlaardingers met een nieuwe infectie gemeld.

In heel Nederland werden vandaag 20.829 Coronatests gemeld waaruit besmetting bleek. 265 Mensen, waaronder volgens de statistieken geen Vlaardingers, werden in het ziekenhuis opgenomen; 36 mensen moesten voor behandeling van hun klachten naar de IC. In Nederland werd het overlijden van 44 mensen met Corona geregistreerd.