Categorieën

Service

De Wannebiezz: slapeloze nachten om Lee Towers

De Wannebiezz: slapeloze nachten om Lee Towers
Uit

De Wannebiezz: slapeloze nachten om Lee Towers

  • Redactie
  • 07-02-2023
  • Uit
De Wannebiezz: slapeloze nachten om Lee Towers
VLAARDINGEN - De Wannebiezz zijn al een paar maandjes druk met de voorbereidingen voor hun grootste avontuur tot nu toe: hun eerste grote concert in Ahoy. Op vrijdag 7 april aanstaande vieren zij hun 'Goeiste vrijdag ooit'. Een half jaar geleden maakten Rocco, Arie en Gilles bekend dat zij de stoute schoenen hadden aangetrokken en hun langgekoesterde droom zelf in vervulling gingen brengen met een spectaculaire liveshow in poptempel Ahoy RTM. Volgens insiders een al lang te verwachten stap, volgens de mannen zelf een enorme sprong. Maar in alle gevallen een onvermijdelijke beslissing, want ze zijn er gewoon aan toe. 

Zo’n 17 jaar bouwt dit hardwerkende trio gestaag aan hun carrière. Van feesten en partijen naar festivals en eigen theaterprogramma’s. Van hun singles zijn 'Goeiemorge Zonneschijn' en 'Ech Wel' wellicht het bekendst, maar hun repertoire is vol met eigen werk en materiaal dat, de vorig jaar overleden, tekstschrijver Jan Rot voor ze geschreven heeft. Een andere collega, die ze tot hun vriendenkring mogen rekenen, is Lee Towers. Het was dan ook een grote wens van de mannen om Lee Towers als gast te hebben in hun eerste Ahoy avontuur. Leen (Huijzer) oftewel Mr. Ahoy vond het een fantastisch idee en wilde dolgraag een bijdrage leveren, waarmee hij 'de kers op de taart' werd. 

Totdat de Wannebiezz twee weken geleden te horen kregen dat Leen thuis gestruikeld was en daarbij zijn heup gebroken had. Een, in alle opzichten, enorm pijnlijke kwestie. Leen moest met spoed geopereerd worden en zou voor langere tijd uit de roulatie zijn. Vanzelfsprekend waren Rocco, Arie en Gilles vooral bezorgd om Leen zelf, maar maakten zich ook wel zorgen om hun hoofdgast in Ahoy. Dit leverde wel wat slapeloze nachtjes op. Op de dag dat het nieuws de media bereikte mocht Lee Towers het ziekenhuis verlaten en naar een revalidatiecentrum toe, hier zal hij de komende tijd hard werken aan zijn herstel.

Vanuit het revalidatiecentrum liet hij de Wannebiezz telefonisch weten dat de artsen tevreden zijn over het verloop en dat hij er alles aan zal doen om er op 7 april bij te zijn en samen een fantastische avond te maken. Zoals dat gaat met Rotterdammers onder elkaar 'een man een man, een woord een woord'. De kans is groot dat zijn optreden tijdens 'De Goeiste Vrijdag Ooit' de eerste is na zijn herstel, de Wannebiezz én Lee Towers kijken daar nu al naar uit.

Meer informatie op www.dewannebiezzinahoy.nl