Categorie├źn

Service

Expositie in Kerkcentrum Holy: Hergebruik is hip

Expositie in Kerkcentrum Holy: Hergebruik is hip
Uit

Expositie in Kerkcentrum Holy: Hergebruik is hip

  • Redactie
  • 16-03-2023
  • Uit
Expositie in Kerkcentrum Holy: Hergebruik is hip
VLAARDINGEN - Annemarie Kattestaart is haar hele leven al bezig met textiel. Op de lagere school maakte ze kleertjes voor haar Barbie en breidde en haakte knuffels. Later borduurde zij diverse tafelkleden voor de uitzet (dat deed je toen nog) en voor de babykamer kwamen geborduurde gordijnen. Voor haar opgroeiende kinderen zat zij regelmatig achter de naaimachine, en maakte soms van twee gedragen broeken één goede voor haar zoons. Toen begon het recyclen al.

Mede onder invloed van de tijd is zij een aantal jaren geleden, verder gegaan met recyclen. Niet voor het maken van kleding maar van kunst. Behalve textiel gebruikt zij nu ook drijfhout en ander materiaal. Zelfs de combinatie van drijfhout en textiel is in haar werk te vinden. Toen van iemand de vraag kwam of zij ook van haar onlangs overleden opa’s kleding iets moois kon maken begon het creëren van 'blijvende herinneringen'. Van kleding en dergelijke van overleden dierbaren maakt zij nu de mooiste creaties, waarvan de herkomst vaak alleen voor de betrokkenen zichtbaar is.

Nieuwsgierig naar haar werk? Kom dan eens kijken in het kerkcentrum aan de Reigerlaan. U kunt deze expositie bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het kerkcentrum: maandag en woensdag van 9.00 tot 12.00 en van 19.00 tot 22.00 uur en op dinsdag van 19.00 tot 22.00 uur.