Categorie├źn

Service

Gemeente en politie op scherp voor jaarwisseling

Gemeente en politie op scherp voor jaarwisseling
112

Gemeente en politie op scherp voor jaarwisseling

  • Redactie
  • 22-12-2020
  • 112
Gemeente en politie op scherp voor jaarwisseling

archieffoto: Flashphoto

VLAARDINGEN - Een flinke groep mensen zorgt in Vlaardingen al enige weken voor de nodige schade en overlast. Er was de vuurwerkbom die de entree van het stadhuis op de Markt volledig vernielde. Nieuw dieptepunt was de overlast in de Babberspolder van afgelopen vrijdag. Politieagenten werden in Park 't Nieuwelant ingesloten door een groep van circa 60 in het zwart geklede personen en een van de politievoertuigen werd bekogeld met zwaar vuurwerk en flessen.

Incidenten die zorgen voor onveilige situaties en voor schade en die er bovendien voor zorgen dat inwoners van Vlaardingen zich onveilig voelen, zo meent de gemeente Vlaardingen. ,,Het valt voor veel Vlaardingers al niet mee om dit jaar van de feestdagen ook echt een feest te maken'', aldus burgemeester Bas Eenhoorn. ,,Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat er mensen zijn die moedwillig andere bewoners de stuipen op het lijf jagen. Mensen die het nodig vinden om Vlaardingen op extra kosten te jagen door expres schade te veroorzaken, die de hulpdiensten onnodig bezet houden en de veiligheid van Vlaardingers in gevaar brengen. Let wel: we hebben het hier niet over kwajongens die stiekem rotjes afsteken. Het gaat om veelal volwassen mensen die lak hebben aan de veiligheid van anderen.''

Samen met de hulpdiensten zet de gemeente dan ook alles op alles om daders te bestraffen en nieuwe overtredingen en misdaden te voorkomen. ,,We verwachten dat de meeste Vlaardingers zich aan de maatregelen zullen houden en in deze uitzonderlijke tijd op gepaste wijze het nieuwe jaar inluiden. Wanneer we signalen ontvangen dat er mensen zijn die rotzooi willen trappen, zitten we er bovenop. Wij staan klaar en zullen er alles aan doen om er samen met de inwoners van Vlaardingen een veilige jaarwisseling van te maken'', aldus Tarik Topcu, Districtschef Rijnmond-Noord van de politie.