Categorieën

Service

Introductie ‘Levensboek schrijven’ in De Windwijzer

Introductie ‘Levensboek schrijven’ in De Windwijzer
Uit

Introductie ‘Levensboek schrijven’ in De Windwijzer

  • Redactie
  • 09-11-2021
  • Uit
Introductie ‘Levensboek schrijven’ in De Windwijzer
VLAARDINGEN - In het voorjaar van 2022 willen we in De Windwijzer weer met een groep 65-plussers gaan schrijven aan hun levensboek. We hebben dat eerder gedaan en daar werd toen met veel enthousiasme door de deelnemers aan meegedaan. In een groep haalden we met elkaar herinneringen op en maakten we de balans op van ons leven. In een gezellige en vertrouwelijke sfeer passeerden thema’s de revue als: jeugd, ouderlijk huis, opvoeding, schooltijd, relaties, werk, hobby’s, kinderen enz.

De herinnering van de één riep vaak de herinnering van de ander op. Aan de hand van voorwerpen en foto’s werden herinneringen naar boven gehaald en tussen de maandelijkse bijeenkomsten door schreef ieder aan zijn of haar eigen levensboek, gebruik makend van schrijftips die men tijdens de bijeenkomsten had gekregen. Eindresultaat was een levensboek, dat voor kinderen en kleinkinderen maar zeker ook voor de deelnemers zelf een mooi inkijkje gaf in hun leven.

We begonnen de groepsbijeenkomsten altijd met een eenvoudige lunch. De leiding van de groepsgesprekken was in handen van Marleen van der Vlies en Rob van Herwaarden. Zo zal het ook nu weer zijn. Op donderdag 18 november, van 12.30 – 15.00 uur is er in De Windwijzer een introductiebijeenkomst voor belangstellenden. U kunt dan kijken of het iets voor u is. We beginnen met een lunch en daarna zullen Rob en Marleen iets vertellen over het schrijven van een levensboek, u kunt vragen stellen en we spelen met elkaar een spel waarin we al kunnen ervaren hoe het is om met elkaar herinneringen op te halen en uit te wisselen.

De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95. De kosten voor deelname aan deze mddag (inclusief lunch) is € 5,- en u kunt zich aanmelden via : [email protected] of door een telefoontje naar Rob van Herwaarden, tel. 06 – 424 06 350.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →