Categorie├źn

Service

Kampioenschap aanstaande voor Victoria '04

Kampioenschap aanstaande voor Victoria '04
Sport

Kampioenschap aanstaande voor Victoria '04

  • Arie Noordhoek
  • 22-05-2022
  • Sport
Kampioenschap aanstaande voor Victoria '04
VOETBAL - In de wetenschap, dat bij winst het verschil met de enige concurrent op 5 punten zou komen, begon koploper Victoria’04 gisteren enigszins gespannen aan de wedstrijd. De thuisclub speelde behoedzaam en trachtte de wedstrijd onder controle te krijgen. Het in degradatiegevaar verkerende SVV knokte voor elke meter, doch elke Schiedamse aanval liep vast in de hechte defensie van de Vlaardingse formatie. 

De openingsfase deed vermoeden, dat Victoria'04 een ruime overwinning zou kunnen behalen. Binnen het eerste kwartier kreeg Nils Gliszmann een dot van een kans, maar zijn inzet werd door de uitstekende doelman van SVV gekeerd. Kort daarna zag Nailey Girigorie zijn doelgerichte poging stranden op de binnenkant van de paal van het SVV-doel. De bezoekers groeven zich in en lieten Victoria'04 het spel maken. De opbouw van Victoria'04 werd op het middenveld een halt toegeroepen, hetgeen de snelheid van het spel niet ten goede kwam. 

Ook in de tweede helft had Victoria'04 het meeste balbezit. Echter, elke Vlaardingse aanval werd of vroegtijdig gestopt of de uitblinkende Schiedamse doelman redde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Naarmate de wedstrijd vorderde legde Victoria'04 het accent op het behouden van de magere voorsprong. 

Door deze overwinning kan volgende week bij winst in het uitduel tegen AGE-GGK de kampioensvlag worden gehesen in de Broekpolder. 
 

Opstelling Victoria’04: Jochem van der Hoff, Lars de Visser, Oscar Knecht, Robbin Winsveen, Nils Gliszmann (Donny van Balen), Jordi de Kimpe, Osman Ünnu, Jelle Blankestijn (Lucas Buter), Vincent van den Bogerd, Raydrick Kleinmoedig, Nailey Girigorie.