Categorieën

Service

Laatste kerstconcert Orpheus in verwarmde Grote Kerk

Laatste kerstconcert Orpheus in verwarmde Grote Kerk
Uit

Laatste kerstconcert Orpheus in verwarmde Grote Kerk

  • Redactie
  • 12-12-2022
  • Uit
Laatste kerstconcert Orpheus in verwarmde Grote Kerk
VLAARDINGEN - Vlaardings Mannenkoor Orpheus organiseert op woensdag 21 december weer een sfeervol kerstconcert in de mooi verlichte Grote Kerk van Vlaardingen. Omdat de Grote Kerk in 2023 een andere functie krijgt is dit concert naar verwachting het laatste klassieke kerstconcert dat belangstellenden in deze kerk nog kunnen meemaken. 

Behaaglijk warm
Het bestuur van Orpheus vindt het daarbij bijzonder prettig dat zij haar gasten mag verzekeren dat de temperatuur voor dit laatste klassieke kerstconcert in de Grote Kerk op een comfortabel niveau wordt gebracht. Bezoekers kunnen tijdens dit ‘warme’ concert volop genieten van de indrukwekkende zang van het mannenkoor dat wordt afgewisseld met optredens van het Schiedamse dameskoor The Green Forest Selection en de fantastische sopraan Wendy Roobol. 

Orpheus zingt met ruim vijftig mannen meerdere sfeervolle nummers zoals ‘Stille Nacht’ en ‘Cantique de Noël’ en met het dameskoor onder meer John Lennon’s lied ‘Happy Christmas’. Wendy Roobol vertolkt als soliste een eigen prachtig kerstnummer en zingt in meerdere geliefde kerstliederen ook de solopartij. Natuurlijk blijft er voldoende ruimte voor samenzang en wordt de avond afgesloten met het gezamenlijk zingen van het ‘Ere zij God’. 

Orpheus wordt op piano en orgel begeleid door de zeer gerenommeerde Marjan Fey. De muzikale leiding van dit Kerstconcert 2022 is in handen van Michel de Valk, de deskundige dirigent van Orpheus. 

De aanvang is om 20.00 uur. De Grote Kerk gaat om 19.30 uur open. Toegangsbewijzen à € 15,00 (incl. een pauze-consumptie) zijn verkrijgbaar op www.vmko.nl, via tel. 06 - 539 099 28 of 06-365 644 66 en vóór aanvang bij de hoofdingang van de Grote Kerk. 

En… mannen die in januari tweemaal bij Orpheus op een repetitieavond komen luisteren of al wat meezingen, krijgen tegen inlevering van het programmaboekje van Kerstconcert 2022, het entreegeld van dit concert terug!