Categorie├źn

Service

Nieuwe geluidsschermen op het viaduct over de Vaart

Nieuwe geluidsschermen op het viaduct over de Vaart
Nieuws

Nieuwe geluidsschermen op het viaduct over de Vaart

  • Redactie
  • 03-05-2021
  • Nieuws
Nieuwe geluidsschermen op het viaduct over de Vaart
VLAARDINGEN - Rijkswaterstaat verwijdert vanaf vrijdag 7 mei het geluidsscherm langs de A20 ter hoogte van de Vlaardinger Vaart. De voorbereidingen daarvoor zijn overdag, het verwijderen zelf gebeurt 's nachts. Er wordt vervolgens een tijdelijk geluidsscherm teruggeplaatst. Halverwege deze maand begint dan het werk aan de verbreding van het viaduct.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei wordt in de avond en nacht met een kraan vanaf de A20 het geluidsscherm dat aan de zuidkant op het viaduct staat, verwijderd. Als het werk langer duurt dan gepland, dan gaat het door op zondag 9 mei. Op maandag 10 mei komt er ’s nachts een tijdelijk geluidscherm op het viaduct terug. Mocht het plaatsen langer duren dan gepland, dan wordt het werk vervolgd in de nacht van dinsdag 11 mei. Het tijdelijke scherm beperkt tijdens de bouwperiode de geluidsoverlast van het verkeer op de A20. Op 8, 9 en 10 mei staat er dus even geen geluidsscherm op de zuidkant van het viaduct. Dit zorgt voor meer geluid van het verkeer in de omgeving.

Voor de werkzaamheden aan het geluidsscherm zijn afsluitingen op de snelweg nodig. Dit mag alleen als er minder verkeer rijdt, dus vanaf 21.00 uur tot de volgende morgen. Voor de werkzaamheden zijn grote machines nodig, die zorgen voor geluid in de omgeving. Ook het bouwverkeer en de verlichting van de bouwplaats kunnen hinder geven. 

Verkeersmaatregelen
Vanwege deze werkzaamheden zijn op 7, 8 en 10 mei vanaf 21.00 uur oprit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) en afrit 9 Vlaardingen (Holysingel) van de A20 richting Rotterdam afgesloten. Op zaterdagochtend duren de afsluitingen tot 08.00 uur, op zondagochtend tot 09.00 uur en op dinsdagochtend tot 05.00 uur. Op de A20 is ter hoogte van het viaduct over de Vlaardingervaart de rechterrijstrook dicht. Verkeer kan via de linkerrijstrook langs de werkzaamheden rijden. 

Omleidingen
Verkeer voor de oprit bij de Marathonweg wordt via de Westlandseweg en de Burgemeester Heusdenslaan omgeleid naar de oprit van de Holysingel (zie afbeelding 1). Verkeer voor afrit 9 Vlaardingen kan keren bij af- en oprit 11 Schiedam en via de andere rijbaan terugrijden naar afrit 9 (zie afbeelding 2). Deze route wordt met gele borden aangegeven. Natuurlijk is de snelweg verlaten bij afrit 8 Vlaardingen-West ook een optie.

De fietspaden onder het viaduct blijven tijdens de werkzaamheden open. Voor de veiligheid wordt tijdens hijsbewegingen het verkeer op het fietspad stilgezet. Dit duurt maximaal 10 minuten. De scheepvaart op de Vlaardingervaart ondervindt geen hinder van het verwijderen en plaatsen van het geluidsscherm.