Categorieën

Service

Tien SEO optimalisatie tips

Tien SEO optimalisatie tips
Bedrijven nieuws

Tien SEO optimalisatie tips

  • Advertorial
  • 05-09-2014
  • Bedrijven nieuws
Tien SEO optimalisatie tips

VLAARDINGEN - Deze SEO optimalisatie tips zullen uw website hoger doen scoren in de zoekmachines. Tien SEO optimalisatie tips om te proberen om uw website zo hoog mogelijk in de Google en Bing zoekresultaten pagina’s te krijgen. Dit streven zou onderdeel moeten zijn van de groeistrategie van iedere onderneming die een eigen website heeft. Uw website hoog laten scoren in de zoekmachines zorgt namelijk voor meer bezoekers naar uw website. Hoe meer bezoekers de website aantrekt hoe meer potentiele klanten u bereikt. Dat is logisch. Toch zijn er veel bedrijven die eens ze een website online hebben staan deze niet of nauwelijks updaten. Ook zijn er heel veel bedrijven die niets aan zoekmachine optimalisatie doen. Meer zelfs 24 procent van de ondernemers heeft geen idee wat SEO en zoekmachine optimalisatie eigenlijk is. Om hier wat licht in de duisternis te brengen geven we tien waardevolle SEO optimalisatie tips.

Tip 1 zorg dat je website technisch goed in elkaar zit
Beginnen bij de bron kan nooit kwaad. Zorg dat de code waaruit uw website bestaat perfect is. Als tijdens het maken van een website kan u door het verzorgen van de code de website technisch goed voorbereiden om hoger gevonden te worden in de zoekmachines. Dat is eigenlijk de hoofdreden waarom men beter een professionele webdesigner inhuurt om de bedrijfswebsite te maken dan een goedwillende amateur. Ook deze laatste zal best een mooie website opleveren, met de huidige tools kan dit prima. Qua technische opbouw kijkt deze meestal niet verder dan de lay-out.

Tip 2 monitor waar je staat
U kan nog zoveel SEO inspanningen doen, als u niet regelmatig controleert of deze wat opleveren staat u eigenlijk nog nergens. Dus schakel de Google toolbar en de tools van Alexa in om te weten welke ranking uw website heeft in zoekmachineland. Dit kunt uzelf doen. Iedere professionele SEO marketingman zal aan het begin van een nieuw project een uitgebreid onderzoek doen om op die manier inzicht te krijgen hoe de website scoort in de zoekmachines. Als ook hoe dit in verhouding ligt t.o.v. zijn concurrenten.

Tip 3 Keywords keywords keywords!
Onderzoeken via welke woorden websitebezoekers uw website opzoeken in de zoekmachines is 1 van de meest moeilijke maar waardevolle stappen in het gehele SEO zoekmachine optimalisatie proces. Dit kunt u het beste doen door aan vrienden en familie te vragen hoe zij uw bedrijf gaan opzoeken wanneer ze een product of dienst zoeken die u levert. De kunst om deze keywords te verwerken in uw website teksten heet contentwriting.

Tip 4 Link terug naar jezelf
Er is waarschijnlijk geen meer fundamentele strategie voor SEO dan de integratie van interne links in uw site. En het is een gemakkelijke manier om het verkeer te leiden naar individuele pagina’s. Maak standaard de gewoonte om te linken naar uw archieven bij het maken van nieuwe content. Maar ook anchor tekst maakt uw website zoekmachine vriendelijk: Hoe meer relevante woorden verwijzen naar een pagina, hoe groter de kans dat de pagina moet worden weergegeven in de zoekresultaten wanneer gebruikers een query maken met deze voorwaarden.

Tip 5: Maak een sitemap
Het toevoegen van een sitemap – een pagina met een lijst en linken naar alle andere belangrijke pagina’s op uw site – maakt het makkelijker voor robots van de zoekmachines om uw site te doorzoeken.

Tip 6: Search-vriendelijke URL’s
Maak uw URL’s zoekmachine-vriendelijk door ze te benoemen met duidelijke keywords. Het is makkelijk om te begrijpen wat ‘www.hondenwebsite/gezondheid_van_uw_hond/vitaminen’ over gaat. Het is minder gemakkelijk te begrijpen wanneer u een eigen classeersysteem in uw URL verwerkt zoals: ‘www.hondenwebsite.nl/12545/kwk434.htm ‘. Uw URL gebruiken om er keywords in te verwerken is gewoon heel erg slim.

Tip 7: beeldbeschrijvingen
Uw website extra duidelijk en mooi maken met foto’s is een geweldig idee. Nog slimmer is het om die foto’s te voorzien van een “ALT”-tag. Er is ruimte voor een beschrijving. En inderdaad ook hierin kunt u weer belangrijke keywords opnemen. De foto’s en beschrijving up to date houden past ook bij het onderhouden van uw website.

Tip 8: content is King
De teksten van uw website zorgen voor een toenemende stroom aan bezoekers wanneer u regelmatig extra content toevoegt aan uw website. Nieuwe teksten geeft nieuwe kansen voor extra keywords. Plus dat uw website in omvang groeit. Twee acties waar de zoekmachines gek op zijn. Internetmarketing guru’s zeggen dan ook dat een Blog onderhouden op uw website onbetaalbaar is. Het onderhouden van uw website, zowel technisch (juiste update op tijd uitvoeren) als regelmatig nieuwe content toevoegen, maakt uw website beter vindbaar.

Tip 9: social media
Uw blog (en dus website) koppelen aan uw social media accounts (Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, Linked-in etc) is een briljante zet. Iedere wijziging op uw website kunt u ook verkondigen op social media. Wanneer mensen dit liken, retweeten etc. bent u echt heel goed bezig op vlak van goed scoren in de zoekmachines.

Tip 10: Link naar anderen
We hebben al genoemd dat interne links SEO technisch slim is om te doen. Links naar externe pagina’s sluit hier mooi bij aan. De zoekmachines vinden het super dat u andere websites in hun zoeklijst aanwijst met een link.

Samenvatting: onderhoud uw website goed en zorg voor regelmatige updates van tekst en techniek. Dat is de manier om uw website up to date te houden op vlak van SEO optimalisatie.

Uiteraard kunnen wij uw site SEO (zoekmachine Optimaliseren) neem hiervoor contact met ons op!

Xenos

Kuiperstraat 27, Vlaardingen

Meer over Xenos →