Categorieën

Service

Vlaardingers halen derde plek bij jeu de boules toernooi

Vlaardingers halen derde plek bij jeu de boules toernooi
Sport

Vlaardingers halen derde plek bij jeu de boules toernooi

  • Redactie
  • 03-07-2023
  • Sport
Vlaardingers halen derde plek bij jeu de boules toernooi
JEU DE BOULES - Op 1 juli vond de jaarlijkse NJBB Bestuurscup plaats in Badhoevedorp, een toernooi waaraan alleen leden van het Bestuur van de bij de NJBB aangesloten verenigingen mogen meespelen. Ondanks de regenachtige weersomstandigheden verliep het evenement onder leiding van Andries Wijand en de gastvereniging PUB (Pétanque Union Badhoevedorp) succesvol.  

Het systeem van triplette mêlée werd gehanteerd, waarbij bestuursleden in teams van drie speelden, maar je speelde nooit met of tegen eigen teamleden. Hoewel van de 35 uitgenodigde verenigingen van het district West er 20 verenigingen afwezig waren, deden de 15 verenigingen die wel de uitnodiging hebben geaccepteerd enthousiast mee aan het toernooi. Jeu de Boulesclub Vlaardingen (JBC) was er bij met een team van vier bestuursleden. 

De  vrijwilligers van organiserende gastvereniging PUB hadden het toernooi uitstekend georganiseerd, waardoor het ondanks de weersomstandigheden soepel verliep. Het systeem van triplette mêlée bood de spelers de kans om samen te werken met bestuursleden van andere verenigingen, wat bijdroeg aan de onderlinge banden en het creëren van nieuwe vriendschappen binnen de jeu de boules-gemeenschap. 

Met een combinatie van strategisch inzicht, nauwkeurige worpen en goed teamwork wisten de bestuurders van JBCVlaardingen zich door de competitie heen te slaan. Nadat aan het eind van het toernooi alle individuele scores waren opgeteld bleek dat ze een prachtige derde plaats in de einduitslag behaalden. Dit succes weerspiegelde niet alleen hun individuele vaardigheden, maar ook de kracht van samenwerking en de trots van hun vereniging.