Categorieën

Service

Zesde editie zwemmarathon groot succes

Zesde editie zwemmarathon groot succes
Sport

Zesde editie zwemmarathon groot succes

  • Redactie
  • 19-06-2023
  • Sport
Zesde editie zwemmarathon groot succes
VLAARDINGEN - Zaterdag 17 juni vond in zwembad de Kulk de jaarlijkse zwemmarathon plaats. In 2016 begonnen als een eenmalige actie, maar inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Dit keer was de opbrengst voor Stichting Ambulance Wens. Deze stichting bestaat uit een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers, die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele, terminale patiënten door heel Nederland.

Acht teams, met gemiddeld tien deelnemers, verschenen langs de badrand. Na enkele bemoedigende woorden gaf wethouder Koen Kegel om precies 19.00 uur het startsein. Zes uur lang werd er in estafettevorm door de teams gezwommen. De sfeer was gezellig en sportief. WIMA Sound verzorgde de hele avond geheel belangeloos de muzikale omlijsting. Er was een optreden van een Djembé groep en er werden loten verkocht voor de tombola, waarvan uiteraard ook de opbrengst naar Stichting Ambulance Wens ging.

De laatste minuut ging in en gezamenlijk werden de laatste tien seconden afgeteld. Het team van S.A.W. sprong met mascotte Mario het water in om de laatste baan te zwemmen! Nadat het eindsignaal gegeven was volgden vele deelnemers hun voorbeeld en klonk door de speakers WE ARE THE CHAMPIONS!

De banen en het sponsorgeld werden geteld en de uitslag kon bekend gemaakt worden. Team SUPER SWIM BROS won met 1.158 gezwommen banen, captain Luca Erkens mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Het team SJ2US ging met het wisselspaarvarken naar huis. EN TOEN…… tromgeroffel: Kees Veldboer jr. mocht uit handen van de organisatie een cheque in ontvangst nemen van € 20.000,00 voor Stichting Ambulance Wens! Een recordopbrengst!

Moe maar voldaan, kijken Irma, Lies en Myra terug op een geslaagd evenement. Dank aan alle deelnemers, sponsoren, toeschouwers en vrijwilligers. Zet de derde zaterdag van juni 2024 alvast in je agenda. Hopelijk weer tot volgend jaar!

Zwem- en Recreatiebad De Kulk

Westlandseweg 200, Vlaardingen

Meer over Zwem- en Recreatiebad De Kulk →