Categorieën

Service

Zorgen om oefeningen helikoptercommando

Zorgen om oefeningen helikoptercommando
Nieuws

Zorgen om oefeningen helikoptercommando

  • Redactie
  • 26-02-2022
  • Nieuws
Zorgen om oefeningen helikoptercommando

Foto: ministerie van Defensie

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen was niet op de hoogte van het mogelijk overvliegen van militaire helikopters. Dat laat een woordvoerder weten naar aanleiding van vragen van ongeruste Vlaardingers.

Afgelopen week werd er geoefend in en rond Rotterdam, door het Defensie Helikopter Commando (DHC), onderdeel van de Koninklijke Luchtmacht, samen met collega’s van Defensie. Gedurende deze oefening zetten Chinook- en Cougar transporthelikopters de eenheden af, terwijl Apache gevechtshelikopters het luchtruim bewaken. "Helaas is dit niet met gemeente Vlaardingen medegedeeld", aldus de woordvoerder.

Met name op donderdagavond, toen bij veel mensen al grote ongerustheid leefde over de gang van zaken in de Oekraïne, leidde de militaire oefening tot bezorgheid in Vlaardingen. Zeker is niet of de luchtvaartuigen daadwerkelijk over Vlaardingen vlogen, maar hun geluid draagt ver, zo lieten Vlaardingers, met name in de Westwijk, weten. De woordvoerder gisteren: "Ook ik zat op het puntje van mijn stoel toen ik gisteravond een helikopter in de lucht hoorde rondvliegen na het zien van die verschrikkelijke beelden uit Ukraïne."