Agenda

Zondag 27 november

27-11-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Muziek bij de Buren

VLAARDINGEN - Buurtpunt Groot Ambacht  zet de ‘huiskamerdeur’ open voor Muziek bij de Buren. Op zondag 27 november treedt Rash op aan de Rotterdamseweg 176. U kunt naar deze band gaan luisteren van 13.45 tot 14.15 uur, van 15.00 tot 15.30 uur en van 16.15 tot 16.45 uur. De toegang is gratis.

Lekker dan?!

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling ‘Lekker dan?! Voedselvernieuwing in Vlaardingen’ te zien, over de geschiedenis van de Vlaardingse voedingsindustrie en over nut, noodzaak en gevaar van voedselinnovatie. De bezoeker van de tentoonstelling komt binnen door de fabriekspoort en maakt kennis met de producenten en medewerkers van Damco, Hollandia, ROMI, Warmelo & Van der Drift en Unilever.  De geschiedenis van deze Vlaardingse bedrijven komt tot leven met bijzondere objecten, unieke foto's en persoonlijke verhalen.

Archeologisch Erf Masamuda

VLAARDINGEN – In de Broekpolder vindt u aan het Klokbekerpad 1 het Educatief Archeologisch Erf Masamuda. Aan de hand van opgegraven restanten van een woning uit de Steentijd (het Vlaardingen Cultuurhuis) en woningen uit de Middeleeuwen zijn deze huizen gereconstrueerd. Materialen en technieken zoals ze in die periodes zijn toegepast zijn nu ook gebruikt. Hier kunt u iedere zondag van 12.00 tot 16.00 uur zien en leren hoe mensen vroeger leefden. De toegang is gratis.

Impressionistische schilderijen in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Martin Groen uit ’s-Gravenzande exposeert tot 5 december in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen.  De enorme variatie aan landschappen en reflecties in Zuid Frankrijk, Italië, maar ook in zijn geboorteplaats Den Haag en het Westland zijn voor de kunstenaar een onuitputtelijke bron van inspiratie. U bent van harte welkom, dagelijks van 13.00 tot  16.00 uur.

Kijken op gevoel

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54 is een expositie te zien met werken van de Vlaardingse kunstenaar Willem Brinkman (1911 -1983). Brinkman was een gedreven en veelzijdig kunstschilder, ceramist, kunstverzamelaar en -handelaar. Zijn oeuvre kent een breed scala aan stijlen; van figuratief en surrealistisch tot modern abstract. In de tentoonstelling ontdek je het werk van deze veelzijdige Vlaardingse kunstenaar door de ogen van zijn dochters.