Grote brand bij chemisch bedrijf

31-05-2016 112 Redactie

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN - Dinsdagmiddag is er brand uitgebroken bij de NEM aan de Vulcaanweg in Vlaardingen. De brandweer schaalde direct na de eerste 112-melding op naar middelbrand. Korte tijd later volgde opschaling naar Grote Brand en GRIP 1. In het pand van de NEM was brand ontstaan in twee machines.

De brand was niet te blussen met water (vanwege de stoffen waarmee gewerkt werd, waaronder mangaan) waardoor het bluswerk moeizaam verliep. De brandweer alarmeerde een tweede peloton met nog eens vijf blusvoertuigen om de naastgelegen panden nat te houden en een uitbreiding te voorkomen. Ook werden speciale blusstoffen uit Alphen a/d Rijn en Nijmegen met spoed ter plaatse gestuurd om het vuur te kunnen doven.

Ten tijde van de brand kwam veel rook vrij die de Oostwijk in trok. De overheid stuurde ruim anderhalf uur na het uitbreken van de brand een NL-Alert uit om omwonenden te waarschuwen ramen en deuren gesloten te houden. Na geruime tijd kon het sein brand meester gegeven worden. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Er raakte niemand gewond.

Bekijk de foto'sGerelateerd