Alzheimer Café Vlaardingen over dementie en bewegen

04-06-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 4 juni is er weer het maandelijkse Alzheimer Café. Het thema van deze avond is 'Dementie en bewegen'. Bewegen is goed voor ieder mens. We lezen dit vaak in de media. Wat betekent dit voor mensen met dementie, is het voor deze groep mensen ook goed om te bewegen, en waarom?

Wanneer beweegt u dan genoeg en hoe kunt u mensen met dementie ertoe brengen dat ze gaan of blijven bewegen? Het zijn in veel gevallen toch ouderen, die wellicht minder mogelijkheden hebben om te bewegen. Deze en andere vragen worden besproken met Carmen van Noort, beweegtherapeut bij Zonnehuisgroep Vlaardingen.

Natuurlijk kunt u zelf ook vragen stellen over dit onderwerp, maar wanneer u vragen heeft over andere onderwerpen met betrekking tot dementie kunt u deze ook stelen tijdens deze bijeenkomst.

Het Alzheimer Café is een plaats waar mensen met dementie, hun mantelzorgers maar ook professionals en andere geïnteresseerden van harte welkom zijn. Het Alzheimer Café Vlaardingen vindt plaats op dinsdag 4 juni in de Brasserie van Het Zonnehuis Vlaardingen, Dillenburgsingel 5, 3136 EA in Vlaardingen. Het programma begint om 19.30u maar vanaf 19.00u bent u van harte welkom. De avond eindigt om 21.00u. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Op 4 juni is het laatste Alzheimer Café van dit seizoen. In juli en augustus is er een zomerstop. Vanaf dinsdag 3 september gaat het Alzheimer café weer maandelijks van start.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date