Grote opkomst bij vaccinaties Unilevergebouw

13-04-2021 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Walter de Groot was zaterdagochtend 10 april de eerste inwoner die op de Vlaardingse vaccinatielocatie in District U zijn coronavaccin kreeg van huisarts Karim Challiui. Er waren die dag vijf huisartsenpraktijken op de locatie aanwezig. Ondanks de onrust rondom de bijwerkingen van AstraZeneca was de opkomst hoog en hebben de huisartsen in één dag ruim 500 inwoners gevaccineerd. Deze inwoners krijgen in juni of juli hun tweede vaccinatie. In mei neemt de GGD de vaccinatielocatie naar verwachting in gebruik.

Voor de huisartsen is het prettig dat de locatie zo groot is. Mensen moeten na de vaccinatie 15 minuten in een wachtruimte plaatsnemen voordat ze weg kunnen gaan. Naast de ruime opzet van de locatie, konden de huisartsen efficiënt personeel inzetten én het passende aantal vaccins bestellen. Er is geen vaccin verloren gegaan.

Vorige week kondigde het kabinet een tijdelijke stop af op het vaccineren met het AstraZeneca vaccin Vervolgens werd besloten om 60-minners niet meer te vaccineren met AstraZeneca. De telefoon van huisartsen bleef maar rinkelen. Ondanks de zorgen van veel mensen over de bijwerkingen was de opkomst hoog.

De Vlaardingse vaccinatielocatie staat sinds 1 maart klaar voor het op grote schaal vaccineren door de GGD. Toch heeft de GGD de locatie nog niet in gebruik genomen. Dat heeft te maken met schaarste aan vaccins in de regio waardoor nog niet alle locaties die klaar staan ook open zijn. Er zijn nu 7 locaties in de regio geopend.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date