Praktijk Verhoeff... omdat je niet alles zelf kunt oplossen

21-12-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Ik ben Marianne Verhoeff en in mijn Praktijk voor Lichaamsgerichte Psychotherapie kun je terecht als je vastloopt of vastgelopen bent in jouw leven op het gebied van werk, gezondheid en/of relaties.


Met hulp beter af!

- ‘Ik moet het toch wel zelf op kunnen lossen’

- ‘In onze familie hangen we de vuile was niet buiten’

- ‘Ik heb altijd geleerd mijn eigen zaakjes te regelen en van niemand afhankelijk te zijn’

- ‘Wat heb ik er aan om ergens mijn verhaal te vertellen; dat lost toch niets op?’

- ‘Hulp vragen? Ik bijt nog liever mijn tong af; ik los het zelf wel op’

Herken je één van deze uitspraken? Vaak zijn deze overtuigingen een drempel om hulp te zoeken, terwijl dat in een bepaalde periode van je leven heel ondersteunend of zelfs noodzakelijk kan zijn. Zo gewoon als het is om je been in het gips te laten zetten als deze gebroken is, zo lastig is het vaak nog om voor een "gebroken hart" of andere psychische 'breuken' hulp te zoeken.

Bijvoorbeeld na ingrijpende gebeurtenissen (verlies, ongeluk, operaties) of door grote veranderingen in je werk of persoonlijk leven (scheiding, verlies of verandering van werk) of doordat je merkt dat je (vage) klachten ontwikkelt: stress, slecht slapen, paniek, angst, onzekerheid, veranderingen in je gezondheid of stemming.

Als het gaat om het vinden van bruikbare psychische hulp dan zijn er een paar mooie onderzoeken gedaan met bijna vanzelfsprekende en deels ook verrassende uitkomsten.


Mensen die professionele hulp hebben zijn beter af

De eerste belangrijke uitkomst van onderzoek is dat mensen die professionele hulp hebben makkelijker hun leven weer op de rit krijgen dan mensen die dat niet doen. De soort therapie of begeleiding blijkt niet zo veel uit te maken.


De mate van onderling vertrouwen bepaalt het resultaat

Bij het vinden van de juiste begeleiding is het vertrouwen – de "klik"- tussen cliënt en therapeut, tussen coach en gecoachte, de belangrijkste graadmeter voor het welslagen van de therapie of begeleiding. Veel belangrijker dan het soort therapie of begeleiding.


Sprong wagen en ontdekken of je een klik hebt?

Wil je de sprong wagen en ontdekken of ik als therapeut en of mijn manier van werken bij jou past? Mail of bel gerust voor een kennismakingsgesprek.

Mail: info@marianneverhoeff.nl
Tel: 06 - 466 533 44


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date