Winkelen bij de boer(derij)!

04-10-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Aan de Zuidbuurt 91 staat een boerderij waar dagelijks cliënten van ASVZ, een organisatie die mensen met een verstandelijke handicap begeleidt, samen actief zijn in een groene ‘boerenomgeving’: Werkboerderij Nooitgedacht. Voor de één betekent dat lekker werken op het land, voor de ander het verzorgen van de dieren of het werken in de houtwerkplaats. Samen zinvol bezig zijn.

Sinds vandaag is er een winkel op het erf geopend, waar je terecht kunt voor allerlei zaken die op Werkboerderij Nooitgedacht geproduceerd worden. De winkel bevindt zich in een groot houten chalet, en is opgezet met de hulp van de leden van Ronde Tafel 56, onderdeel van de Nederlandsche Tafelronde; dit is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Samen werken ze via mooie evenementen aan het steunen van goede doelen. En dit jaar was het realiseren van een winkel bij de werkboerderij één van die goede doelen.

Bij de opening waren natuurlijk de cliënten zelf betrokken, maar vanuit de Ronde Tafel 56 was secretaris Bram Faasse aanwezig om samen met de medewerkers en cliënten de winkel te openen, waarbij een heel scala aan kleurige linten werd doorgeknipt.

Vanaf nu is de winkel dus geopend voor iedereen en je kunt er zowel heerlijke etenswaren als zelfgemaakte spulletjes kopen. Zo zijn er allerlei lekkere jams van fruit van de boerderij en chutneys, eieren, honing en nog meer. Vanuit de houtwerkplaats zijn er allerlei producten geleverd, waaronder momenteel leuke spulletjes voor kerst. Over hoe alles precies gemaakt wordt kunnen ze u in de winkel alles vertellen!

Kortom, de moeite waard om een bezoekje te brengen, maar neem wel cash geld mee want pinnen is er nog niet bij. Je kunt Werkboerderij Nooitgedacht aan de Zuidbuurt makkelijk bereiken vanaf de Geert Grootelaan of het fietspad Rondom West, te voet of per fiets, en met de auto lukt dat het beste via de Van Boendaleweg en dan vlak voor de Buitenplaats rechtsaf de Zuidbuurt op.

Geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00-15.00 uur!

Bekijk de foto'sBedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date