Annemiek Jetten beëdigd als burgemeester

10-01-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Paul Meuldijk en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – In een volle Grote Kerk aan de Markt is gisteravond Annemiek Jetten beëdigd als burgemeester van Vlaardingen. De ceremonie maakte deel uit van een bijzondere raadsvergadering, die nog eenmaal door waarnemend burgemeester Bert Blase voorgezeten werd en waarbij de eed afgenomen werd door commissaris van de koning Jaap Smit.

Jetten werd toegesproken door onder meer Stadsdichter Look J Boden, die een voor de gelegenheid geschreven gedicht voordroeg, plaatsvervangend voorzitter van de vertrouwenscommissie Jacky Silos (CDA) en commissaris van de koning Jaap Smit. Silos beschreef kort het hoe en waarom van de keuze voor Annemiek Jetten namens de vertrouwenscommissie waarin zij aanhaalde dat er eerst en vooral gezicht werd naar het spreekwoordelijke ‘schaap met de vijf poten’. Smit vervolgens sprak zijn vertrouwen uit dat het tussen Jetten en Vlaardingen goed ging komen en bedankte ook Bert Blase voor zijn inzet de afgelopen jaren. Dat niet iedere fractie zich kon vinden in de loftuitingen (en de bereikte resultaten) aan het adres van Blase bleek wel toen vrijwel iedereen hierna applaudisseerde op de meerderheid van de fractie van VV2000/Leefbaar Vlaardingen na.

Vanaf vandaag gaat Annemiek Jetten aan de slag en zal ze de handen uit de mouwen steken. Daarbij treft ze in het huidige college een ‘mannenbolwerk’, aldus wethouder Arnout Hoekstra in zijn speech gisteren. ,,Maar het is een goede zaak dat de nieuwe burgemeester en collegelid een vrouw is’’, aldus Hoekstra. ,,Een mannenbolwerk is immers niet meer van deze tijd’’.

Bekijk de foto's