Burgemeester sluit garagebedrijf

10-11-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Burgemeester Bas Eenhoorn heeft een spoedsluiting opgelegd aan een garagebedrijf aan de Vulcaanweg in Vlaardingen. In het bedrijf werd een busje aangetroffen met een verborgen ruimte waarvan zeer aannemelijk is dat deze ook gemaakt is in het bedrijf. Verborgen ruimtes worden meestal gebruikt voor het vervoeren van illegale goederen zoals drugs of geld. Het bedrijf blijft voor minimaal drie maanden gesloten.

De politie heeft het busje in beslag genomen voor verder onderzoek. Een handhaver van de gemeente ontdekte de verborgen ruimte waarna de douane dit met een scan bevestigde.
 
Bij controles in andere bedrijven werden onder andere een gestolen fiets aangetroffen, bleken meerdere ondernemers niet te zijn aangesloten bij het (verplichte) Digitaal Opkopersregister (DOR) en werd iemand staande gehouden met een nog openstaande boete. Deze persoon heeft de boete meteen betaald. 

De misstanden werden aangetroffen tijdens een integrale bedrijvencontrole. Aan deze controle hebben, naast boa’s en Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Vlaardingen, verschillende partners meegedaan. De douane, politie, DCMR, het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT), en het Verzekeringsbureau voor voertuigcriminaliteit (VbV).