Column: GOUD!

20-08-2016 Nieuws Ben Trooster

En toen was die zomer al weer haast voorbij. Voor wat betreft het weer was de zomer van 2016 om snel te vergeten, alhoewel er voor de komende week nog veel moois wordt voorspeld. Met misschien wel een mooie oudewijvenzomer, beter bekend als ‘Indian Summer’ of simpelweg nazomer. Daar hebben de kids die vanaf komende week de schoolbanken weer gaan beklimmen niet zoveel aan, maar toch…

Opvallende zaken waren er vooral sportief te beleven en was het vooral een ‘net niet zomer’. Net geen podium in de Giro d’Italia en Tour de France, net geen EK, net geen goud, net geen zilver en net geen brons op die prachtige Olympische Spelen, maar gelukkig – voor zo’n klein landje – ook best wel vaak net wel goud, zilver en brons! Zelfs Vlaardings Zilver in de persoon van Chantal Achterberg bij  het onderdeel Dames Dubbelvier bij het roeien, een prachtprestatie! Mooie prestaties van boven zichzelf uitstekende mensen en soms teleurstellingen, ik weet het is een cliché, maar dat is wat sport zo mooi maakt. Medailles die we verwachtten kwamen er niet en daar waar we slechts kanshebber waren, gingen we er met het gouden eremetaal vandoor.

Ik zie kleine meisjes tijdens geweldige turnoefeningen 2 meter hoog door de lucht vliegen en vraag me dan af waarom hoogspringers deze techniek niet gebruiken. Er zal ongetwijfeld een reden voor zijn. Top presterende volleybalsters die elkaar bij elk puntje feliciteren en bij elke misser elkaar opzoeken om moed in te spreken. Ik snap dat niet zo goed en al helemaal niet van de beachvolleyballers die dat in het zand doen. Ik ga persoonlijk graag naar het strand, maar zie dan het meest op tegen de te overbruggen meters tussen duin en vloedlijn, die tientallen meters in het mulle zand. Nu weet de lezer die mij kent dat ik het niet van mijn conditie moet hebben, maar als ik die gasten elkaar dan na elk puntje soms wel vijf meter zie overbruggen om de felicitaties over te brengen, vraag ik mij toch af of ze die energie niet beter kunnen gebruiken. Op ’t puntje van m’n stoel bij zoveel verschillende takken van sporten, valpartijen en uitglijders, dubieuze beslissingen van jury’s en scheidsrechters en natuurlijk de heisa rond The Lord of the Drinks…..deze diskwalificatie werd mede mogelijk gemaakt door Heineken! Het waren, wat mij betreft, weer prachtige Spelen!

Over ‘drinks’ gesproken! €2,60 voor een biertje, wijntje of frisje op het Zomerterras en wij hebben hier in dit dorp weer wat te zeuren, wat een volk zijn we toch af en toe! Gratis entree en uren aan gratis toegankelijk entertainment, kunst en cultuur …..waar vind je het? En natuurlijk kun je niet zelfs maar een flesje water meenemen, daar wordt nu eenmaal misbruik van gemaakt door de flesjes met andere drankjes te vullen, zoals vodka, jenever of bacardi. Hou eens op met alleen maar zeiken en ga ervan genieten en wees blij (en besef dat vooral!)dat we die mogelijkheid hier nog hebben.

Proost!

Ben Trooster