Een rolstoel hoeft geen beperking te zijn!

14-06-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op vrijdag 17 juni geeft Maurice Wiegman bij boekhandel Pontier in Vlaardingen een lezing over doorzetten en positief blijven in moeilijke tijden. Tien jaar geleden werd Maurice plotseling getroffen door een ernstige spierziekte, waardoor hij nooit meer kan lopen. 

Ondanks zijn lastige lijf besloot Maurice Wiegman een normaal leven te leiden en dat is hem gelukt. ,,Ik sport weer zoals vroeger, doe mee aan triatlons en ben de spil van mijn gezin’’, zegt hij. ,,Je kan vaak meer dan je denkt’’. Vorige maand verscheen zijn boek ‘Leven is een keuze’.

 

Dromen

Ruim tien jaar na de diagnose heeft Maurice talloze sportieve prestaties op zijn naam staan, waaronder drie medailles voor een halve triatlon. Hij runt ook een succesvol coaching bedrijf. Ondanks de vele obstakels die hij op zijn weg tegenkomt en de pijn die er dagelijks is, heeft hij zijn dromen laten uitkomen.

 

Tegenslag


,,Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met tegenslag’’, aldus Maurice Wiegman. ,,Soms is die tegenslag zo zwaar dat het voelt als het einde van de wereld. Je hebt geen idee hoe je verder moet. Ik heb op een bepaald moment heel bewust gekozen voor het leven en kwam erachter dat een rolstoel helemaal geen beperking hoeft te zijn’’.

 

Lezing

Met zijn boek ‘Leven is een Keuze’ helpt Maurice mensen om vooruit te kijken en nieuwe doelen te vinden, hoe onmogelijk dat soms ook lijkt. Zijn lezing op vrijdag 17 juni begint om 19.30 en duurt, inclusief signeersessie, tot ongeveer 20.30 uur. De entree is gratis. Locatie: Boekhandel Plantage Pontier, Veerplein 33.

 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date