Ja, ik wil...trouwen in Middeleeuwse sfeer

29-11-2017 Nieuws Redactie

Bron foto: Middeleeuws Ter Apel

VLAARDINGEN - Ter ere van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen heeft de gemeente een wedstrijd uitgeschreven voor alle koppels van Nederland die willen trouwen in middeleeuwse sfeer. Welk stel wil hun liefde voor elkaar uitspreken tijdens het Historisch Stadsspektakel in Vlaardingen op zaterdag 16 juni 2018? Wie lijkt het hartverwarmend om toegezongen te worden door middeleeuwse muzikanten, ambachtslieden, handelaren en boeren? Wie heeft de meest aansprekende motivatie om in middeleeuwse stijl en sfeer te trouwen? Twee stellen krijgen de kans om een gratis huwelijksvoltrekking te winnen.
De huwelijken zijn gepland om 12.00 en 15.00 uur op zaterdag 16 juni 2018 tijdens het Historisch Stadsspektakel in de Vlaardingse binnenstad. De plechtigheid begint met een feestelijke stoet, opgeluisterd door muzikanten, naar het stadhuis aan de Markt. Op de Markt is een middeleeuws bacchanaal aan de gang. De officiële huwelijksplechtigheid is in de oude hal van het stadhuis. Na afloop is er een feestdronk voor het kersverse bruidspaar op het bordes van het stadhuis.


In middeleeuwse kleding

De twee meest gemotiveerde paren krijgen een gratis officiële plechtigheid in middeleeuwse stijl, een gratis trouwboekje en een feestelijk ‘middeleeuwse’ oorkonde, bloemen, een groeps- en bruidsfoto en na afloop een middeleeuwse feestdronk. Belangstellenden kunnen zich vóór 21 januari 2018 aanmelden. Zowel Vlaardingers als mensen van buiten Vlaardingen kunnen meedoen aan de wedstrijd. Meer informatie, het aanmeldformulier en de voorwaarden zijn te vinden op www.vlaardingen1018.nl . Een voorwaarde om in aanmerking te komen, is bijvoorbeeld dat het bruidspaar en de getuigen op z’n middeleeuws gekleed gaan.

Op het aanmeldformulier kunnen geïnteresseerden hun ideeën kwijt over hun middeleeuwse trouwkleding en hun persoonlijke motivatie. Is het lezen van geschiedenisboeken bijvoorbeeld je grote hobby of ben je een enthousiaste re-enactor? Of heb je een ander verhaal, waaruit blijkt dat dit middeleeuwse huwelijk de kers op de taart van jullie liefde is? Een jury buigt zich over de aanmeldingen en kiest twee gemotiveerde stellen uit. Op vrijdag 26 januari 2018 maakt de jury in aanwezigheid van de deelnemende duo’s bekend wie de winnaars zijn.


Meer weten?

Meer weten over deze wedstrijd? Kijk op www.vlaardingen1018.nl . Voor informatie over trouwen in Vlaardingen kunnen mensen terecht op www.vlaardingen/nl/trouwen . Met vragen over de wedstijd of over het middeleeuwse huwelijk kunnen mensen ook mailen naar vlaardingen1018@vlaardingen.nl . Of bel op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur met (010) 248 4000 en vraag naar de trouwambtenaren die deze wedstrijd organiseren.Gerelateerd