Lijsttrekkers koken, maar niet van woede!

13-03-2018 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Wat krijg je als je een kwartet lijsttrekkers in verkiezingstijd bij elkaar in één ruimte zet? Een pittig debat? Als je op de goede tijd op de goede plek bent een overheerlijk viergangen diner! Dat was gisteravond het geval in de kassen van de Stadslandbouw, grenzend aan het Hof. Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen, Arnout Hoekstra van de SP, Koen Kegel van D66 en Lianne van Kalken van GroenLinks hadden hun culinaire best gedaan om zo’n 30 gasten een overheerlijke maaltijd neer te zetten bij MOM, Maaltijden op Maandag.

MOM organiseert Maaltijden Op Maandag met als doel door middel van maaltijden mensen met elkaar te verbinden. MOM is een eet- initiatief van Stadslandbouw Van Ruytenburch en iedereen kan meedoen. Er worden bij de maaltijden zoveel mogelijk producten van de akker van de Stadslandbouw verwerkt tot gerechten die op maandagavonden gezamenlijk  gegeten worden.

Koen Kegel had een tweetal voorafjes gemaakt, waarbij de courgetterolletjes met geitenkaas er uitsprongen. Arnout Hoekstra (met hulp van zijn vriendin) volgde met een Thaise soep met kokosmelk en kleine paddenstoelen, waarna Frans Hoogendijk het overnam met het hoofdgerecht: Coq au Vin, voor de gelegenheid omgedoopt tot “ONS Frans au Vin”. Het sluitstuk was van de hand van Lianne van Kalken die als toetje een Pavlova had gemaakt; een soort schuimgebak met veel slagroom en vruchten.

Alle lijsttrekkers introduceerden hun gerecht zelf, waarbij natuurlijk de nodige politieke accenten werden gelegd. Zo stelde Hoekstra voor om bij de verkiezingen vooral op de SP te stemmen, want ‘dan blijft het overzichtelijk en hebben we niet zoveel andere partijen nodig voor het besturen van de stad’. Hoogendijk legde de nadruk op lokaal, waarbij hij even benadrukte dat hij als enige kok zijn gerecht niet thuis al had voorbereid: ‘lokaal gemaakt, dus hier op locatie in de keuken van MOM.

Ze kunnen lekker koken, die vier lijsttrekkers. Als het met de verkiezingen niet lukt dan kunnen ze in ieder geval samen een restaurantje beginnen. Wij kennen nog wel wat beschikbare ‘pandjes’ in het Centrum.

Op de Facebookpagina van MOM vind je informatie over eerstvolgende data dat er maaltijden zijn. Opgeven kan dan via maaltijdenopmaandag@gmail.com . Wanneer de aanmelding bevestigd wordt, kun je mee eten.

Bekijk de foto's
Gerelateerd