Locomotief ontspoord

18-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 18 mei 1904: Locomotief ontspoord.

Een ontspoorde locomotief in Vlaardingen trekt heel wat mensen naar het spoor. Die willen allemaal zien hoe het gevaarte weer op het spoor wordt getild.

Gistermiddag ongeveer 4 uur derailleerde hier de locomotief van den goederentrein, een paar minuten rijdens van het station. Het ongeval is gekomen doordat de trein, die aan het rangeeren was, te ver is doorgeloopen op een pas nieuwen wissel. Natuurlijk had door dit ongeval een groote vertraging van den treinenloop plaats en de meeste treinen vertrokken dan ook gistermdddag en gisteravond een half uur a 3 kwartier over tijd.

Daar de locomotief er gisteravond nog niet uit was, had men hulprails gelegen voor de sneltreinen, zoadat die slechts een paar minuten vertraging hadden. Een menigte menschen ging gisteravond er naar kijken, om het gevaarte, dat een heel eind in het zand zat, er uit te zien lichten. Hedenmorgen 71/2 uur ongeveer had men de machine eindelijk op de rails en werd zij door een andere locomotief tot bij het station getrokken om te worden nagezien. Hedenmorgen was het treinenverkeer dan ook weder in orde.

Gerelateerd