Ophoging Hoofdstedenbuurt verloopt voorspoedig

22-04-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Hoofdstedenbuurt wordt opgehoogd en heringericht. De werkzaamheden aan de Wenenweg, Madridweg, Londenweg, Luxemburgweg en Bernweg waren al klaar, nu zijn ook de parkeerterreinen van de Lissabonweg (flat laag en midden) gereed. In het gebied is de riolering vervangen, de openbare ruimte opnieuw ingericht en de parkeerplaatsen opgehoogd.

Op dit moment wordt bij het Lissabonweg (flat hoog) het laatste deel riolering vervangen en daarna het parkeerterrein aangelegd. Bij de school en de peuterspeelzaal langs de Lissabonweg wordt een laad- en loszone aangelegd die ook gebruikt kan worden om kort te parkeren. Achter het Bernwegflat, langs het voetpad richting school, wordt de riolering vervangen. Ook worden voorbereidingen getroffen om de riolering te vervangen bij de laatste twee flats van het project Hoofdstedenbuurt, de Bonnweg en Brusselweg.

 

Speelplan

De speelplek en de zitplek bij de Lissabonweg (flat laag) en de Londenwegflat zijn opgehoogd. Voor deze plekken en twee aanliggende speelplekken is een nieuw Speelplan gemaakt. Dit bestaat uit een Ravotplek, een Sportplek, een Speelplek en een Pleintje. Het evenemententerrein (Sportplek) krijgt een nieuw laagje asfalt en nieuwe belijning voor onder andere een ‘King-veldje’. Ook worden nieuwe basketbalpalen geplaatst. Door een totaal speelplan te maken ontstaat een heel groot gebied om gevarieerd te kunnen spelen en te verblijven, met een diversiteit aan speeltoestellen.

 

Groen

Het aanplanten van het groen is al een aantal weken in uitvoering. Voor 1 mei is het gebied van de Madridweg tot en met de Londenweg aangeplant met groen. De velden bij de flats zijn dan ook ingezaaid. Vanaf dat moment gaat de aannemer dit groen twee jaar onderhouden. Daarna wordt het groenonderhoud overgedragen aan de gemeente.

 

Planning

Als de werkzaamheden in dit tempo doorgaan is het project Hoofdstedenbuurt eind 2016/voorjaar 2017 afgerond. Dat betekent dat het project bijna twee jaar eerder klaar is dan gepland!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date