Categorieën

Service

Raadsleden schrikken van speelplaats Oranjepark

Raadsleden schrikken van speelplaats Oranjepark
Nieuws

Raadsleden schrikken van speelplaats Oranjepark

  • Redactie
  • 27-04-2018
  • Nieuws
Raadsleden schrikken van speelplaats Oranjepark

De speelplaats in het Oranjepark werd in 2013 geopend. daarbij speelde ook Cesar Zuiderwijk een prominente rol.

VLAARDINGEN – Incomplete en kapotte speeltoestellen, blootliggende randen van speelheuveltjes, een niet functionerende waterloop en nog veel meer ellende. De speelplaats in het Oranjepark verkeert in een zeer slechte staat. Dit tot groot ongenoegen van raadsleden Marco van Unen van Beter voor Vlaardingen (BVV) en Peter Leeman van Stadsbelangen Vlaardingen (SBV). Zij namen er samen met omwonenden  een kijkje en schrokken van wat ze aantroffen.

,,Op het moment dat wij er rondliepen waren bovendien de afvalbakken overvol en bleek een deel van het toegangshek defect. ,,Volgens verklaring van de meldster was dit al enige weken het geval.’’ Zij belde vorig jaar al de gemeente om de slechte staat van het speelpark te melden maar kreeg toen te horen dat een ‘extern adviseur’ ernaar zou moeten kijken. Of dat gebeurd is, is onduidelijk. De vrouw hoorde in ieder geval tot nu toe niets meer van de gemeente.

BVV en SBV willen van burgemeester en wethouders weten of ze op de hoogte zijn van de staat van de speelplaats in het Oranjepark maar ook van andere speelplekken in de stad. ,,Worden de speelplaatsen jaarlijks gekeurd zoals in het beleid staat? Het zal u niet bevreemden dat wij vooral benieuwd zijn naar het meest recente keuringsrapport van de speelplaats Oranjepark.’’

Beide partijen vinden het prima dat bewoners en ouders van kinderen die gebruik maken van de speeltuinen onvolkomenheden en gevaarlijke situaties in die speeltuinen zelf moeten melden, maar dan moet er wel een goede opvolging van die klachten te zijn. Ze vragen van het college de garantie dat alle speelplaatsen en in het bijzonder die in het Oranjepark nog voor de zomer weer (veilig) speelklaar wordt gemaakt.