Stadsboerenleven Van Ruyteburch weer van start

15-04-2015 Nieuws Redactie

Keukenhof van Ruytenburch staat reeds in bloei!

VLAARDINGEN - Op zaterdag 11 april was er een gezellige seizoenstartbijeenkomst met het bestuur en de vrijwilligers van de Stadsakker. Met elkaar werden de plannen voor het komende seizoen besproken. 

Hoewel de stadsakker Van Ruytenburch achter de oude brandweerkazerne op het moment is verscholen achter bergen aarde en vrachtwagens , door de voorbereidende bouwwerkzaamheden, zijn de tuinvoorbereidingen in volle gang. Door een groep vrijwilligers is er al volop onkruid verwijderd. Groente- & bloembedden zijn uitgezet en gefreesd. Uien & aardappels zijn al gepoot. En de zaailingen voor verschillende groente en éénjarige bloemen worden liefdevol opgekweekt. Met als doel weer een mooie groene stadstuin te creëren waar uiteindelijk geoogst kan gaan worden voor onder andere de voedselbank. 

Het werken op de stadsakker biedt Vlaardingers de mogelijkheid om met elkaar een gezonde ‘groene long’ in het centrum te maken, elkaar te ontmoeten in de buitenlucht, gezond voedsel dicht bij huis te verbouwen en met elkaar lekkere maaltijden te nuttigen. Voor alle vrijwilligers een heerlijke, gezellige én gezonde tijdsbesteding die het lijf en geest ontspanning biedt.

Ook zin om een paar uurtjes per week vrijwillige stadsboer worden bij Van Ruytenburch? Meld je aan bij dirkvandorp@gmail.com. Je wordt dan ingewijd in het Stadsboerenleven bij Van Ruytenburch.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date