Stralende diamanten bruidsparen

20-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdagmiddag 14 juni was er in het stadhuis een kleinschalig feestje voor Vlaardingse echtparen die dit jaar een bijzonder huwelijksjubileum vierden. Burgemeester Annemiek Jetten verwelkomde de gasten.

Sinds 2016 organiseert de gemeente jaarlijks een feest voor echtparen die vieren dat ze 60 of 65 jaar getrouwd zijn. Echtparen die zo’n bijzonder huwelijksjubileum bereiken, kunnen kiezen voor een felicitatiebezoek thuis van de (loco)burgemeester of voor een uitnodiging voor het feest. Dit jaar kozen acht echtparen voor het feest. Helaas waren er door omstandigheden enkele afmeldingen. De aanwezige echtparen waren dit jaar allen 60 jaar getrouwd. Zij vierden dus hun diamanten huwelijksjubileum.


High tea

Na de ontvangst door burgemeester Annemiek Jetten genoten de gasten van een heerlijke high tea. Stadsarchivaris Harm Jan Luth schetste daarna een beeld van het dagelijks leven in de jaren ’50 van de vorige eeuw, de tijd waarin de echtparen elkaar het ‘jawoord’ gaven. Daarna sprak de burgemeester met de echtparen en hun meegekomen familie en vrienden.

Gerelateerd