Tegel eruit, plant erin!

16-10-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Tegenwoordig zijn veel tuinen betegeld. Als reden hiervoor geven mensen dat het zo makkelijk is, omdat ze weinig tijd hebben voor onderhoud. De grote hoeveelheid betegelde tuinen, en daarmee het verlies van groen heeft echter grote gevolgen: verlies van biodiversiteit, minder verkoeling op warme dagen, water wat niet goed weg kan en overstromende riolen bij hevige regen.

Team Klavertje Vier zet zich in om mensen in en rond Vlaardingen bewust te maken van de voordelen van een groene tuin en het belang hiervan nu we steeds meer te maken krijgen met de gevolgen van de klimaatverandering. Om mensen te motiveren meer groen in hun tuinen te brengen, organiseert Team Klavertje Vier daarom weer de actie 'Tegel eruit, plant erin'.

Op zaterdag 20 oktober staan ze met deze actie van 10.00 tot 12.00 uur op het Veerplein, nabij de bibliotheek, tegenover café De Waal. Wanneer u een tegel (±30x30cm) uit uw tuin inlevert en een foto laat zien van de plek waar u deze tegel uit heeft gehaald, krijgt u van Team Klavertje Vier een vlinderstruik. Deze groeit in mum van tijd uit tot een mooie volle struik, waar vlinders en bijen graag op af komen. Er geldt een maximum van één plant per persoon, per tuin.