Vlaardingen verkoopt aandelen Irado

04-12-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - De gemeente Capelle aan den IJssel treedt binnenkort toe als aandeelhouder van Irado, de afvalverzamelaar en reinigingsdienst die actief is in Schiedam, Vlaardingen en Rozenburg.

In het jaar 2000 hebben de gemeenten Schiedam en Vlaardingen gezamenlijk de NV IRADO opgericht, waarin een aantal specifieke overheidstaken zijn ondergebracht. Voor Vlaardingen betreft dit taken op het gebied van afvalinzameling. Bij de oprichting verkregen beide gemeenten 50% van de aandelen. Onlangs heeft de gemeente Capelle aan den IJssel besloten om per 1 januari 2018 de afvalinzameling te laten verzorgen door NV Irado. Capelle aan den IJssel wil daarbij ook aandeelhouder te worden van de vennootschap. Daarom zijn de huidige aandeelhouders (gemeenten Schiedam en Vlaardingen) van plan om ieder 1500 aandelen -uit hun beider aandelenbezit van 4.500 stuks- te verkopen aan Capelle aan den IJssel.

Het aandelenbezit van de gemeente Vlaardingen heeft een ‘boekwaarde’ van €1.794.115, maar de boekwinst is volgens de gemeente, na aftrek van de kosten, €2.335.000. Het dividend over de aandelen zal voortaan wel door drie partijen, in plaats van twee, gedeeld moeten worden. Dat bedraagt echter op jaarbasis nog altijd zo’n €300.000.Gerelateerd