Geuzencollege is (weer) een Excellente School!

21-01-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN – Een uitstekend en betrokken lerarengroep, een prima lesprogramma wat goed in elkaar steekt en veel maatschappelijke betrokkenheid: dat zijn zo’n beetje de kernpunten uit het rapport van de Inspectie voor het Onderwijs waar het gaat om het Lentiz Geuzencollege. Vanochtend heeft het Lentiz Geuzencollege op de locatie Willem de Zwijgerlaan daarom alweer voor de vierde keer op rij het predicaat ‘Excellente School’  ontvangen van diezelfde Inspectie. Een prestatie van formaat! Directeur Theo Werner ontving van de directeur van de Inspectie een koffertje met het juryrapport en het bordje voor de schoolgevel met daarop "Excellente School".

,,De eerste twee keer werd er aan de school een beoordeling gegeven door een soort van werkgroep vanuit het Ministerie’’, aldus directeur Theo Werner van het Geuzencollege. ,,Dit is nu de tweede keer dat het vanuit de Inspectie voor het Onderwijs gebeurt, en daar zijn we erg blij mee en met elkaar ook trots op. Scholen die in aanmerking willen komen voor dit predicaat moeten door de Inspectie eerst de beoordeling ‘goed’ ontvangen. Deze beoordeling ontvingen wij halverwege 2018 voor al onze leerwegen. Aan de hand hiervan heeft de jury van de Excellente School verder onderzoek gedaan naar het onderscheidende karakter van specifieke onderwijskundige onderdelen. Extra aandacht kreeg hierbij het thema ‘burgerschap’.  En met dit mooie predicaat als resultaat’’.

Het predicaat “Excellente School” wordt voor drie jaar toegekend, dus het Geuzencollege kan hier drie jaar van ‘genieten’. Dat betekent niet dat er over drie jaar wel weer eens gekeken wordt of er nog wat te verbeteren valt. Ze zijn er voortdurend in beweging, wat wel bevestigd wordt door deze vierde uitreiking. Na afloop waren er natuurlijk wel bubbels en taart om het feest luister bij te zetten!

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date