Kinderen van de Globe ruimen afval

04-06-2021 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - De leerlingen van groep de Vlinders van nieuwkomersschool de Globe waren vandaag in en rond ’t Hof om afval gaan rapen. Ze deden dit gekleed in hesjes van Supporters van schoon en gewapend met vuilniszakken, grijpstokken en een flinke dosis motivatie.

Leren over water
In de voorgaande weken hebben de kinderen van groep 3 tot 8 geleerd over de vele functies van water. Zo hebben ze water gezuiverd, is de brandweer op bezoek geweest en hebben ze over de impact van plastic soup geleerd. Tijdens een van de lessen liet een leerling op haar telefoon een foto zien van het afval in de haven bij het Buizengat. Na een kringgesprek met de groep kwam naar voren dat de kinderen graag een bijdrage wilden leveren aan het opruimen van het afval.

Aan de slag
Gelukkig is het mogelijk om via Janneke van Ruijven (het Dwaalspoor) grijpers en hesjes voor opschoonacties te lenen en konden de kinderen vrijdag naar hartenlust opruimen. Er zijn vier vuilniszakken met afval, die deels naast overvolle prullenbakken in het park lagen, weggegooid.

Hervulbare bidons
Als beloning hebben de kinderen van waterbedrijf Evides hervulbare bidons gekregen om zo een extra bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld. ​​​​​​​Een geslaagde opruimmiddag met een mooi resultaat voor iedereen!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date