Thema-avond Laaggeletterdheid

15-11-2016 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN - Laaggeletterdheid komt nog steeds vaak voor in Nederland. De schatting is dat in Vlaardingen ruim 16% van de inwoners laaggeletterd is. Vanuit de lokale politiek wordt de Aanpak Laaggeletterdheid van de gemeente Vlaardingen vormgegeven.

Om het bewustzijn van laaggeletterdheid te vergroten en mensen te helpen een stap te zetten naar het aanpakken van dit probleem, organiseren D66 en GroenLinks in overleg met de gemeente Vlaardingen hierover een Ruim Denken thema-avond.

Het programma:

·         Opening en Inleiding Peter Caljé

·         Mijn eigen verhaal Taalambassadeur Vlaardingen

·         Hoofdspreker Christine Clement: De Impact van Laaggeletterdheid

·         Laaggeletterdheid / status & plan van aanpak Wethouder Cees Oosterom

·         Ervaring andere steden met aanpak laaggeletterdheid Emmy Rijsdijk

·         Gedicht Burgemeester Bert Blase

Pauze

Na de pauze is er een paneldiscussie geleid door Peter Caljé met Christine Clement, Emmy Rijsdijk, de Vlaardingse Taalambassadeur, Cees Oosterom en Bert Blase

Christine Clement is taalkundige en onderzoekster en zij neemt ons mee door het veld van laaggeletterdheid en succesvolle voorbeelden van volwasseneneducatie.

Emmy Rijsdijk heeft een achtergrond als cultuurwetenschapper en een liefde voor verhalen. Zij heeft veel ervaring met het opzetten van Taalhuizen en het ontwikkelen van programma's rondom basisvaardigheden. Daarnaast heeft Emmy activiteiten voor met name volwassenen geprogrammeerd, zowel cultureel als educatief.

 

De informatie op een rijtje:

Ruim Denken thema-avond Laaggeletterdheid

De Kroepoekfabriek, Wilhelminahaven Zuidzijde 2a

Maandag 21 november 2016; Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur

Gerelateerd