Categorieën

Service

PvdA wil duidelijkheid over Stadsgehoorzaal

PvdA wil duidelijkheid over Stadsgehoorzaal
Uit

PvdA wil duidelijkheid over Stadsgehoorzaal

  • Redactie
  • 20-10-2014
  • Uit
PvdA wil duidelijkheid over Stadsgehoorzaal

VLAARDINGEN - De PvdA-fractie in de Vlaardingse gemeenteraad wil dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over de toekomst van de Stadsgehoorzaal. ,,De discussie zou moeten gaan over de keuze of je wel of niet een theater wilt met professionele producties maar in plaats daarvan is een discussie ontstaan over of het pand al dan niet volledig gestript achterblijft'', stelt fractievoorzitter Klaas Terpstra. 

De directie van de BV Stadsgehoorzaal en de gemeente Vlaardingen (enig aandeelhouder van die BV) vertellen over dat laatste een tegengesteld verhaal. Theaterdirecteur Bruinsma is van plan het failissement van de BV aan te vragen en de inboedel te verkopen om aan de lopende financiële verplichtingen te voldoen. Het college van burgemeester en wethouders gaat er voetstoots vanuit dat het pand met inboedel volledig intact blijft. Dat lijkt wat voorbarig want normaal gesproken volgt na een failissement een openbare verkoop en krijgen de aandeelhouders slechts wat er over is. 

De PvdA wil dat het college zo snel mogelijk  duidelijkheid verschaft over een aantal cruciale vragen. Blijft de inboedel van de Stadsgehoorzaal intact? Hoe wordt het gebruik van de Stadsgehoorzaal als Cultuurhuis voor amateur gezelschappen mogelijk gemaakt? Is er al iets te zeggen over de huurprijzen die aan deze gezelschappen gerekend gaat worden? Is de technische installatie er nog bij uitvoeringen en kan deze gebruikt worden en zo ja wie gaat dat doen? Blijft de bar en garderobefunctie gehandhaafd en zo ja met welk personeel wordt deze ingevuld?