Stadsbelangen Vlaardingen vraagt minister om oortjes Blankenburgtunnel

20-02-2018 Politiek Redactie

Lijsttrekker Peter Leeman post de brief aan de minister

VLAARDINGEN - In een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur vraagt Stadsbelangen Vlaardingen dringend om toch het Blankenburgtracé aan te sluiten op de Maassluissedijk. Volgens de partij zorgt dat voor een betere ontsluiting van de Vlaardingse havens en bedrijfsterreinen aan de zuidkant van Vlaardingen. De huidige routes van vooral het verkeer uit het Westland lopen door de stad. Dat is iets wat volgens Stadsbelangen nu al de nodige problemen oplevert. Laat staan wanneer er nog meer vrachtverkeer gaat rijden. En dat zal gebeuren door de aansluiting van het Blankenburgtracé op de A20 want dat is eigenlijk een aansluiting op de afslag Vlaardingen West .

Nog veel belangrijker dan de toenemende verkeersstromen vindt Stadsbelangen de nadelige effecten die dit heeft op luchtkwaliteit en het leefmilieu. Vooral rond de Marathonweg en de Burgemeester Pruissingel zal die verslechteren. Vele honderden Vlaardingse gezinnen worden hierdoor getroffen. Vooral daarom vraagt zij de minister om alsnog de zogenaamde oortjes aan te leggen.

Stadsbelangen nodigt in de brief de minister uit om eens zelf een kijkje te komen nemen en te praten met vertegenwoordigers van bewoners en bedrijven. Ook sluit Stadsbelangen niet uit dat zij bewoners zal steunen bij eventuele juridische procedures tegen het rijk vanwege de luchtkwaliteit. Ook al zou de partij deel uitmaken van het gemeentebestuur.

Gerelateerd