CION boekt winst in Oegstgeest

• 13-09-2020
VLAARDINGEN - Na een gelijkspel en een kleine onverdiende nederlaag te hebben geleden, speelde CION zaterdag in Oegstgeest tegen ASC dat uitkomt in de tweede klasse zondag. Aan de kant een elftal aan geblesseerde en geschorste spelers maar toch waren er genoeg spelers over om een goed elftal de wei in te sturen. Dat betekent dus dat trainer Ricky van den Bergh straks in de competitie keuzes zal moeten maken maar ook fijn want er kan altijd een representatief elftal op de been worden gebracht.

Al snel werd duidelijk dat CION, zonder echt goed te spelen, de bovenliggende partij was. Dit resulteerde in een snelle voorsprong, in de zevende minuut was het Royama Ibrahim die Hulusi Mert met een prima bal voor de keeper zette. Mert rondde die koel en rustig af: 0-1.

Hierna hetzelfde spelbeeld, ASC probeerde het wel maar kon aanvallend geen vuist maken. CION bleef zoeken naar een goal en die kwam er ook, in de 34ste minuut was het weer Hulusi die een een lekkere pass van Glenn de Visser langs de keeper tegen het net tikte, 0-2 dit wat tevens de ruststand was.

Na de rust een slordig CION, veel balverlies en verkeerde keuzes zorgde ervoor dat A.S.C., zonder echte kansen te creëren wat meer op de helft van CION te vinden was. Toch was het in de 74ste minuut ineens 1-2. Slordig balverlies van CION, wat ook nog eens vergat om te schakelen bleek de opmaat naar de tegengoal. Zo gaven de Vlaardingers ASC het geloof dat er nog meer te halen was, onnodig en een goed leermoment. Toch bleef het ondanks wat kansen aan beide kanten bij de 1-2, of dit genoeg is voor de volgende ronde is nog niet duidelijk.