Victoria huldigt jubilaris

10-05-2016 Sport Redactie

VOETBAL - Afgelopen zondag is Maikel Kortland gehuldigd voor 150 wedstrijden in de hoofdmacht bij de zondagtak van Victoria’04. Voorzitter Meindert Jongenengel en de begeleiding en spelers van de zondagselectie hebben voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Cabauw, Maikel in het zonnetje gezet met een toespraak, cadeaus en een mooie bos bloemen voor zijn partner. Maikel heeft aangekondigd in deze laatste thuiswedstrijd afscheid te nemen van het prestatieve voetbal.

Maikel heeft bij verschillende verenigingen gespeeld, maar sluit zijn prestatieve voetballoopbaan af bij de jeugdliefde waar hij ooit is begonnen. Hij heeft de jeugd doorlopen van Fortuna Vlaardingen, met als ultiem succes het winnen van de KNVB beker voor A junioren. Na omzwervingen bij Deltasport, Victoria’04 zaterdag, RKWIK en CWO zondag speelde Maikel uiteindelijk de laatste drie seizoenen in de hoofdmacht bij de zondagtak van Victoria’04. Een leider in het veld, een rots in de branding, een kerel met een enorme uitstraling, een goede en lange trap, een harde werker, en een vent die er altijd staat. Naast deze ruwe bolster, blanke pit, zet Maikel zich ook in voor het goede doel. Als initiatiefnemer van de bekende naaktkalender van Victoria, loopt Maikel ook jaarlijks mee met de RoPa run. De opbrengsten van zowel de kalender als de RoPa run zijn aan het goede doel geschonken.

Maikel gaat nog niet verloren voor de vereniging; gelukkig hij zal zich de komende tijd met diverse voetbalactiviteiten (waaronder de begeleiding van een jeugdteam) bezig gaan houden. De vereniging is trots op dit soort leden en bedankt Maikel hiermee nogmaals voor zijn inzet.

Gerelateerd