Zwaluwen onderuit tegen Quick Boys

• 11-10-2015

VOETBAL - In Vlaardingen hielden Zwaluwen en Quick Boys elkaar gisteren tijdens de eerste helft redelijk in evenwicht. Beide ploegen proberen vanaf de start het spel naar zich toe te trekken. De balsnelheid was hoog en er ontstond een boeiende partij voetbal, zonder dat het tot uitgespeelde kansen kwam.

Zwaluwen miste op het middenveld Osvaldo de Pina, die na een scooterongeluk deze week moet gaan herstellen van een beenbreuk. Marcello da Veiga Gomes zakte daardoor iets naar achteren en Jorno Reurink stond als vervanger in de basis. De eerste mogelijkheid was voor Reurink die een goed genomen vrije trap door doelman Martijn de Zwart onder de lat zag worden weggetikt. Even later kwam de enige grote kans voor Zwaluwen. Een verdediger van Quick Boys schoot de bal iets te zacht terug op zijn doelman en Robin Verhorst rook zijn kans. Hij kwam in balbezit, maar de doelman redde zijn inzet. Even later was er een goede actie van Mustafa Celen maar zijn voorzet bereikte Joey Grootenboer net niet. Celen had ondertussen zijn handen vol aan Mohammed El Osrouti. Vanaf de rechterflank bereikte de rechterspits de achterlijn en zag zijn harde voorzet ingekopt worden door Robert Steemers van Quick Boys: 0-1. Vlak voor rust verliet Grootenboer geblesseerd het veld. Zijn vervanger was Lucas van Oeveren die eindelijk blessurevrij was.

Ook de tweede helft kende een felle start. Dimitry Gomes Almeida werd neergelegd, maar Van Oeveren schoot de bal tegen het hoofd van een verdediger in de muur. Vanaf dat moment nam Quick Boys steeds meer het initiatief. Het bewoog en combineerde iets sneller dan de thuisploeg en het beschikte over El Osrouti, die in de 63e minuut de bal oppikte, er een actie uitgooide en onhoudbaar in de kruising schoot: 0-2. Tien minuten later strafte dezelfde speler een fout van Zwaluwen af en stifte de bal over Nick Sanders: 0-3. De verder goed leidende scheidsrechter Thoonen wilde zich ook nog even laten zien en geeft El Osrouti een penalty waar deze volgens velen de vrije trap tegen had moeten krijgen. Daardoor eindigde de wedstrijd met een ietwat geflatteerde maar verdiende 4-0 overwinning van de bezoekers, die nu net als Zwaluwen tien punten uit zes wedstrijden hebben.