Zwaluwen wint van Ter Leede

• 06-10-2014

VOETBAL - In een hoogstaand duel is het Zwaluwen gelukt om de punten in eigen huis te houden. Zowel de Vlaardingers als tegenstander Ter Leede lieten vanaf het begin zien hoe een hoofdklassewaardige wedstrijd gespeeld moest worden. Veel inzet, hoge balsnelheid en veel combinaties. Het publiek genoot met volle teugen en Zwaluwen trok in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe, waardoor het verdiend de overwinning greep.

Hoewel Zwaluwen goed begint aan de wedstrijd wordt het eerste gevaar veroorzaakt door Ter Leede. Ook Zwaluwen toont dreiging naar voren, maar beide ploegen weten in eerste instantie geen echte kansen te creëren. Dan is er na een minuut of twintig de eerste. Dimitry Gomes Almeida gaat onder een vrije trap van Delano a Cohen door, waardoor doelman Constantin de bal, die niet van richting wordt veranderd, gemakkelijk op kan vangen. De eerste kans voor Ter Leede volgt snel. De razendsnelle Robert Steemers is weg op rechts en zijn voorzet bereikt de volledig vrijstaande mee opgekomen Mike Dam. Deze schiet de open kans hoog over het doel. Aan de andere kant schiet Adair Veiga Lopes na een actie de bal naast. De eerste 100procent-kans voor Zwaluwen volgt even later, als Robin Verhorst de bal overschiet na een vloeiende aanval over meer schijven van Zwaluwen. Vlak voor rust grijpt Ryan Santos St’Aubyn goed in door een schot te blokken na een misverstand in de verdediging van de vogels.

Zwaluwen komt uitstekend uit de kleedkamer. Eerst wordt een voorzet van Mario Nijgh gemist door Veiga Lopes die met een omhaal wil uithalen. Tijdens het vervolg ziet Verhorst zijn harde inzet geblokt door een verdediger. Dan is het wel raak. De prima spelende Mustafa Celen bereikt Jorno Reurink, wiens diagonale inzet teveel is voor doelman Constantin (1-0). Zwaluwen gaat door en creëert diverse kansen, waaronder één voor Reurink na een uitstekende steekpass van de net ingevallen Adil Akanioui. Ditmaal krijgt hij de bal niet langs de doelman. Ter Leede heeft nog een kans op de gelijkmaker, maar de bal die op het laatste moment van richting wordt veranderd, wordt door Nick Sanders met een geweldige reflex over de lat getikt. Aangezien Zwaluwen ook de kansen niet verzilvert, blijft het lang spannend. Scheidsrechter Elderson heeft er zin in want hij laat maar liefst tien minuten langer doorspelen. Het is in de 98ste minuut Delano Cohen die met een hard schot via de binnenkant van de paal de 2-0 aantekent. De ontlading is groot. Zwaluwen trekt verdiend de overwinning naar zich toe en passeert Ter Leede op doelsaldo op de  ranglijst.