Cursisten en amateurkunstenaars exposeren via KADE40

20-06-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - KADE40 wordt regelmatig benaderd met verzoeken van cursisten en amateurverenigingen wat de mogelijkheden zijn om hun werk te exposeren. Dit was voor KADE40 aanleiding om een tentoonstellingsteam in het leven te roepen dat als taak meekreeg expositieruimte buiten KADE40 te zoeken en de exposities ter plekke te organiseren. 

De eerste tentoonstelling buiten KADE40 is inmiddels een feit. Het nieuwe tentoonstellingsteam, geheel bestaand uit vrijwilligers, heeft onlangs een kleine expositie ingericht bij Fysiotherapie Holy. De medewerkers en fysiotherapeuten hebben gekozen voor de kleurrijke werken van de hand van kunstenares (en tevens vrijwilliger bij KADE40) Marja Euser.

,,Er wordt bij KADE40 zoveel moois gemaakt dat het zonde is dat zo weinig mensen dit zien. Vandaar dat wij ons hebben ingezet om buiten KADE40 nieuwe expositieplekken te vinden'', aldus Sylvia Hagers, directeur KADE40. ,,We hebben ons vooral gericht op openbare ruimtes waar mensen soms langer verblijven, zoals bijvoorbeeld wachtkamers bij zorgcentra of plekken waar mensen voor een (culturele) activiteit verblijven. Uiteraard is ook gedacht aan makelaarskantoren, zakelijke ondernemers en de culturele instellingen binnen Vlaardingen. Wij hopen dat de mooie werken aan de wand of in de ruimte het wachten een stukje aangenamer maakt voor de mensen.'' 

Er zijn inmiddels meerdere locaties gevonden die het leuk vinden (amateur)kunst te plaatsen. Zo worden er binnenkort exposities ingericht bij o.a. Vaartland, sportschool Tino Hoogendijk en Fysiotherapie het Weeshuis.

Meer weten over ‘kunst op locatie’? Neem dan contact op met ons via info@kade40.nl of 010-4602011.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date