Eerste City Light Xperience succes!

10-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdagavond 9 maart vond de City Light Xperience plaats. Een bijzondere wandeltocht met licht, beweging en belevenissen die een aantal belangrijke gebeurtenissen en plekken van Vlaardingen in het licht heeft gezet. Tussen de 350 en 400 kinderen en volwassenen wandelden mooi versierd en verlicht van de Watertoren in het Hof tot aan het Hoofd. Veel kinderen hadden hun lampion meegenomen, het zag er alles bij elkaar fantastisch uit! Het weer werkte niet altijd mee, toch was de sfeer onverminderd enthousiast en optimistisch. Een lange sliert lichtjes zette deze avond de mooie binnenstad van Vlaardingen in het licht.

De wandeltocht startte bij de oude watertoren en liep vervolgens door het Hof naar de Buitenplaats van Ruytenburgh. Onderweg kon je de gesproken tekst van de rechten van de mens horen en was er een warming up. Op de Hoogstraat volgde een kort college over Verbinding waarna op de Markt de Grote kerk er prachtig bijstond in gekleurd neonlicht. Op de Touwbaan konden de kinderen allerlei oud-Hollandse spelletjes doen en op de Balder werden oud-Hollandse liederen gezongen. Ook het Museum Vlaardingen was prachtig verlicht. Binnen in de stijlkamer van het museum kon je een oud-Hollands tafereel aanschouwen. Bij de Piloon leefden kinderen zich uit met slagwerk van afval en gebruiksvoorwerpen. Dat zorgde voor een machtig spektakel. Bij het eindpunt was er nog muziek, een heerlijk vuurtje en een kleine versnapering. Helaas zaten het weer en de techniek aan het eind een beetje tegen. Wethouder Arnout Hoekstra sprak van een belangrijke samenwerking in de stad en ook het belang van kunst en verbeelding. Nu is het uitkijken naar de feitelijke realisatie van OVERKANT, het vijfde lichtkunstwerk van Dike Hof, dat waarschijnlijk in september wordt opgeleverd. Uiteindelijk kon iedereen weer met de bus terug naar het Hof om moe maar tevreden lekker naar bed te gaan.

De City Light Xperience is een initiatief van Dike Hof en de Stichting Verder Kijken, in samenwerking met Vlaardingen in Beweging, Kade40, Museum Vlaardingen en de gemeente Vlaardingen. Vele bedrijven en organisaties werkten mee aan dit evenement en aan de realisatie van het kunstwerk met educatieve route.


De route van ’t Oft naar OVERKANT

De route van 't Oft naar OVERKANT is gebaseerd op de aloude historische route van 't Oft naar 't Oofd. Deze route verbindt het groen van onze binnenstad met het water van de vaart tot aan het Hoofd, waar de overkant zichtbaar wordt en er een weids uitzicht over het water is. Vroeger flaneerden de jonge verliefde stelletjes langs deze mooie route en maakten zij elkaar het hof. Vandaag de dag ontstaan er ook nieuwe verbindingen, maar nu op het gebied van cultuur, muziek, wonen en ontwikkeling van de stad. Met de realisatie van het lichtkunstwerk OVERKANT wordt de cultuurhistorische route nieuw leven in geblazen. OVERKANT is na Vier Elementen (Water, Hemel, Vuur en Aarde) het vijfde lichtkunstwerk van Dike Hof in Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date