Expositie van Violijn in het Aanloophuis de Groene Luiken.

04-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - “Iedereen kan leren tekenen of schilderen; we hebben immers ook leren schrijven! Alleen zullen we niet allemaal een Rembrandt worden.”
Deze zinnen inspireerden Violijn tot het maken van aquarellen. Er volgden cursussen in aquarelleren, model en portret tekenen. En in een later stadium werken met acryl. Wat haar vooral aanspreekt in aquarel is de doorschijnendheid van het materiaal. Teer, maar soms ook krachtig, zoals de waterverfschilderijen van John Singer Sargent haar lieten zien tijdens een cursus in Frankrijk.

Acryl biedt onder meer de mogelijkheid om te werken met het paletmes, waardoor krachtige schilderijen kunnen ontstaan. Inspiratie ontleent ze verder aan de natuur, dichtbij en verder weg. Violijn heeft regelmatig geëxposeerd zoals u kunt zien op haar website: www.violijn.info 

U bent tijdens de openingstijden van het Aanloophuis aan de Oosthavenkade 8 van harte welkom om haar werk te komen bekijken. De openingstijden zijn: zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.

Gerelateerd