Categorieën

Service

Hoop en onvoorwaardelijke liefde in Filmtheater Het Zeepaard

Hoop en onvoorwaardelijke liefde in Filmtheater Het Zeepaard
Uit

Hoop en onvoorwaardelijke liefde in Filmtheater Het Zeepaard

  • Redactie
  • 15-04-2019
  • Uit
VLAARDINGEN – In Filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film “If Beale Street Could Talk”  vertoond van regisseur Barry Jenkins, met onder andere KiKi Layne, Stephan James, Regina King en Colman Domingo.

 

Het verhaal

If Beale Street Could Talk, gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin, is een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van het Oscarwinnende Moonlight. Harlem, New York, begin jaren 70. Na een jarenlange vriendschap durven Tish en Fonny op negentien- en twintigjarige leeftijd toe te geven aan hun liefde en te dromen van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van verkrachting en in de gevangenis belandt. Tish, die ondertussen zwanger is, voelt zich machteloos maar met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om Fonny’s onschuld te bewijzen. Een intiem en ontroerend portret over hoop en onvoorwaardelijk vertrouwen in de liefde. KiKi Layne won de Oscar voor Beste vrouwelijke bijrol voor haar rol als Tish.

 

★★★★ VPRO Cinema

Tedere blik en poëtische stijl.

★★★★ NRC

Bescheidener én ambitieuzer dan Moonlight.

★★★★ de Volkskrant

Zwaarbeladen, vernieuwend en vooral gedurfd.

 

“If Beale Street could talk” wordt vertoond op donderdag 18 april om 20.30 uur en op zondag 21 april om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl   

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

Vue Vlaardingen

Veerplein 134e, Vlaardingen

Meer over Vue Vlaardingen →