Nieuw festival in De Kroepoekfabriek

07-03-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Kroepoekfabriek presenteert met trots een nieuw indoor rockfestival: Rock ’n Rollercoaster. Het festival dat tweemaal per jaar gehouden zal worden, trapt op 17 maart af met een forse line-up. Zo treden Kapitan Korsakov (BE), Crowjane, Rene SG en Stealers op, zal Ronin Tattoo zijn eigen tattoo-corner hebben en treden er bands op in de rookruimte.

Rock ’n Rollercoaster is geboren uit de behoefte om no-nonsense rock ’n roll terug te brengen in de regio. In samenwerking met 285 Bookings heeft De Kroepoekfabriek besloten het gelijk goed aan te pakken en tweemaal per jaar de beste en hardste bands uit het genre naar Vlaardingen te halen.

Op 17 maart trapt De Kroepoekfabriek daarom af met headliner Kapitan Korsakov uit België. De band uit Gent maakt geluid voor tien, terwijl ze toch met drie man spelen. Het heerschap maakt vuige maar melodieuze noiserock waarin vele alternatieve stemmingen een belangrijke rol spelen, à la Sonic Youth. Het laatste album “Physical Violence Is The Least Of My Priorities” staat vol met ongeremde, vervormde sounds en echte hartenbrekers. Kapitan Korsakov staat voor authenticiteit en eerlijke songwriting. Een opluchting in het door radiovriendelijke vervuiling geteisterde muzikale landschap.

Naast Kapitan Korsakov treffen we Stealers: een rebelse band van vier stadse gasten die sinds 2007 de ether vervuilen met hun Rotterdamse punk ’n soul ’n cock ’n roll. Ook Rene SG snapt wat rock ’n roll inhoudt: grofgebekt, snel en daadkrachtig. Met het vierde album zijn ze niet afgestapt van de minimalistische teksten die men van de Amsterdammers gewend is. Desondanks is het geluid breder en dansbaarder; een voortzetting van voorganger Speedcola. Rene SG herbergt onmiskenbae invloeden van bands als Primal Scream, The Rolling Stones, T-Rex, The Stooges en zelfs wat ZZ Top. Crowjane tot slot speelt een thuiswedstrijd. De Vlaardingse alternatieve rockband heeft de draad weer helemaal opgepakt na enkele jaren van inactiviteit. Momenteel zijn er plannen voor opnames. Frontman Corvin Keurhorst heeft zijn sporen ook ruim verdiend met het voormalige Vegas for Millions en, meer recentelijk, americanaband C.C.Grand. Crowjane staat met Keurhorst als songwriter dan ook garant voor kwaliteit.

Ook met de randprogrammering zit het goed: Ronin Tattoo heeft tijdens het festival zijn eigen tattoo-corner en zal menig bezoeker kunnen voorzien van tatoeages. Tevens zullen er –helemaal in stijl- bands tussen de bedrijven door optreden in de rookruimte van De Kroepoekfabriek. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Kroepoekfabriek voor slechts 10,00 euro.

ROCK ’N ROLLERCOASTER INDOOR FESTIVAL I MET KAPITAN KORSAKOV, STEALERS, RENE SG, CROWJANE EN MEER I DEUR OPEN: 20:30 UUR | AANVANG: 21.00 UUR I Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Kroepoekfabriek: www.kroepoekfabriek.nlGerelateerd