Stadsgehoorzaal geeft kleur aan Vlaardingen!

11-08-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Rood, geel en blauw zijn de kleuren van Vlaardingen en daarom óók de kleuren van de Stadsgehoorzaal. De komende tijd verspreidt het theater deze vrolijke kleuren door de stad door middel van een Theaterkrant, kleurt het theater geheel rood voor de actie Red Alert én vindt het Terras Theater plaats in de binnenstad. Zo wordt ook deze bijzondere zomer binnen de beperkte mogelijkheden toch feestelijk en kleurrijk. 

Theaterkrant

Vol trots presenteert het theaterteam deze week de kleurrijke Theaterkrant voor de voorstellingen van september tot en met december. De namen en foto’s van bekende én veelbelovende artiesten spatten van de kleurrijke cover af en ook de binnenkant van de krant is een lust voor het oog. Naast het complete en diverse programmaoverzicht legt directeur Renske Verbeek uit hoe de Stadsgehoorzaal om gaat met de corona-uitdagingen en worden door het hele krantje heen verschillende veel gestelde vragen van de afgelopen maanden beantwoord. Honderd vrijwillige bezorgers zorgen ervoor dat iedereen in Vlaardingen het theaterprogramma voor het einde van de maand op de mat heeft liggen. Geïnteresseerden van buiten Vlaardingen kunnen tevens via www.stadsgehoorzaal.nl een exemplaar aanvragen of er online doorheen bladeren. 

De Stadsgehoorzaal kleurt rood

Op dinsdag 11 augustus kleurt het gehele theatergebouw rood voor de actie Red Alert. Verschillende organisaties vanuit de evenementenbranche willen hiermee aandacht vragen voor de moeilijke situatie waarin de sector zich bevindt, door hun panden volledig rood te verlichten. De Stadsgehoorzaal doet, als steunbetuiging voor alle toeleveranciers, ook mee aan dit project en het theater zal van 21.00 tot 23.55 uur roodgekleurd zijn. Daarna zullen alle lichten in het pand doven, om aan te geven dat het daadwerkelijk ‘5 voor twaalf’ is voor vele bedrijven in de sector. 

Terras Theater

Aanstaande zondag 16 augustus gaat het theater met een kleurrijke en theatrale stoet door de binnenstad tijdens Terras Theater. Op drie plekken in de binnenstad (de Visbank, de Markt en de Waalstraat) zijn tussen 13:00 en 17:00 uur afwisselend drie verschillende acts te zien. De toepasselijk genaamde act Colors valt niet te missen door de kleurpatronen op de wapperende gewaden van de steltlopers en de betoverende muziek en bewegingen. Daarnaast zorgt Cabaret d’Amour door Dave van der Wal en David Severins voor een blos op de wangen met verschillende verbazingwekkende variété acts. Tot slot zal de straattheater act Poubelle (Frans voor prullenbak) zorgen voor een groen gevoel met hun originele maar vooral vermakelijke manier van afvalverwerking. Júist in deze zwaardere tijden wil de Stadsgehoorzaal een positief geluid brengen in Vlaardingen, ook richting de horeca in de binnenstad. Met dank aan de inzet van veel vrijwilligers, de steun van de gemeente, fondsen, bedrijven en particulieren, kan het theater hun rol dit jaar, weliswaar bescheiden, blijven pakken. Dus, verzeker jezelf aanstaande zondag van een plekje op één van de Vlaardingse terrassen en geniet van een rood wijntje, een goudgeel rakkertje of een Spa Blauw tijdens het kleurrijke Terras Theater!

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date