Categorieën

Service

Starred Up in Filmtheater Het Zeepaard

Starred Up in Filmtheater Het Zeepaard
Uit

Starred Up in Filmtheater Het Zeepaard

  • Redactie
  • 01-09-2014
  • Uit

VLAARDINGEN - Filmtheater Het Zeepaard vertoont deze week de Britse film Starred Up. Starred Up (de Britse term voor de controversiële maatregel om extreem delinquente jongeren nog voor hun 21ste over te plaatsen naar een gevangenis voor volwassenen) geeft een hartverscheurende en overtuigende blik op het leven achter de tralies vanuit het perspectief van een angstige maar ook kwade tiener. 

De negentienjarige Eric (Jack O'Connell) belandt in de gevangenis waar ook zijn vader Neville (Ben Mendelsohn) een straf uitzit. Een therapeut nodigt Eric uit voor een praatgroep, en langzaam krijgt hij weer hoop voor de toekomst. 

Starred Up is een realistisch drama waarin een verstoorde vader-zoonrelatie en de uiteindelijke verzoening centraal staan. Met het emotioneel meeslepende script, de topprestaties van de acteurs en de sterke regie, geeft regisseur Mackenzie, bekend van o.a. Young Adam (2003) en Perfect Sense (2011), een heel nieuwe invulling aan het gevangenisdrama. Dit vertaalde zich wereldwijd al in een groot succes. De film eindigde hoog in de lijst van de publieksfavorieten op het IFFR 2014. 

De film is te zien op donderdag 4 september om 20.30 uur en zondag 7 september om 16.15 uur in de JT Bioscoop aan het Veerplein. Reserveren via www.hetzeepaard.nl. De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Toegang € 9,- / € 7,50 / € 6,50.