Voorlezen en ontbijten met de wethouder in de Bieb

25-01-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen, dit jaar van 22 januari tot en met 1 februari. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Centraal staat bij de nationale Voorleesdagen het Prentenboek van het Jaar en dit jaar is dat “Moppereend” van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Dat wordt op veel plaatsen voorgelezen door burgemeester en wethouders. In Vlaardingen nemen dit jaar de wethouders Bart de Leede en Jacky Silos de honneurs waar. De Leede deed dit vanochtend in Bibliotheek De Plataan aan de Waalstraat, en met veel gevoel waarbij de kinderen vrolijk reageerden op alles wat de wethouder voorlas en liet zien uit het boek.

Na het voorlezen stond er ook nog een gezond ontbijt klaar, wat de ouders en kinderen zich prima lieten smaken. Mariëlla Danse van JOGG Vlaardingen (Jongeren op gezond gewicht) vertelde daarbij nog kort vooraf hoe belangrijk het is, en hoe gezellig het kan zijn, om samen ’s ochtends goed te ontbijten.

Bekijk de foto'sGerelateerd