Vroeg vogelen in de Rietputten en de Broekpolder

01-09-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zo in het begin van de herfst zijn er nog diverse vogels te zien die nog niet vertrokken zijn naar hun overwinteringsgebied of die gewoon in Nederland blijven. IVN organiseert twee excursies in Vlaardings vogelrijke groengebieden de Rietputten en Broekpolder. Op 12 respectievelijk 26 september kan je mee met Natuurgids en enthousiast vogelaar Johan Torn. Ga je de visarend zien of het Baardmannetje? Allerlei watervogels zijn zeker op de plassen, rond het water libelles. Verder ga je zien hoe in de Rietputten de aangelegde waterharmonica zich ontwikkeld heeft.  In het Broekpolderbos gaan we eerst kijken in de vogelkijkhut. 

Deelname is gratis. Dragen van laarzen is sterk aan te bevelen; je komt (ook) in drassig gebied en modderige  paden.  Vergeet niet de verrekijker mee te nemen. In verband met corona is het aantal deelnemers beperkt tot tien en is inschrijving vooraf verplicht (Rietputten of Broekpolder).

Starttijden en -locaties
Rietputten: zaterdag 12 september om 07.15 uur, op het parkeerterrein Oeverbos ter hoogte van de ingang van het Volksbos aan de Maassluissedijk; terug om 09.15 uur. Broekpolder: zaterdag 26 september om 07.30 uur, op de kleine parkeerplaats langs de Broekpolderweg in de buurt van de vogelkijkhut; terug om 09.30 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date