Winkelcentrum de Loper 'op de schop'

16-05-2018 Winkelen Redactie

VLAARDINGEN - Het oude gedeelte van winkelcentrum de Loper (het deel vanaf de Jumbo tot aan de overkapping naar het tweede plein) kan wel een opkikker gebruiken. Dit jaar wordt de openbare ruimte daarom opnieuw ingericht. Zo krijgt het winkelplein nieuwe bestrating, bankjes, plantenbakken en verlichting. De gemeente wil op deze manier het oude deel van de Loper beter laten aansluiten bij het nieuwere deel waardoor het geheel een betere uitstraling krijgt.

Planning
Eerst gaat de gemeente met alle belanghebbenden in gesprek. Als alle reacties verzameld zijn, werkt de gemeente het ontwerp uit waarna het werk nog voor de zomervakantie aanbesteed kan worden. Dan kan een aannemer na de zomervakantie snel aan de slag. Met de aannemer wordt vastgelegd dat het werk begin november gereed moet zijn, zodat de Loper er netjes bij ligt als de drukke periode rond de Sint- en kerstinkopen begint. Winkeliers, bewoners en winkelend publiek hebben straks dan zo kort mogelijk overlast van de werkzaamheden.

Informeren en meepraten

De gemeente wil graag alle betrokkenen de gelegenheid geven om kennis te nemen van de plannen, vragen te stellen, maar ook mee te denken over hoe de openbare ruimte er straks uit moet komen te zien. Bewoners zijn van harte welkom om op dinsdag 22 mei om 19.00 uur aanwezig te zijn bij een bijeenkomst over dit project. De bijeenkomst vindt plaats bij TouchFit (Hendrik Casimirstraat 151).

Voor winkeliers aan de Loper wordt een aparte inloopavond georganiseerd. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging.Gerelateerd